Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Täydellisten korealaisten grilliribsien jäljillä

2 kommenttia

korealaiset-ribsit

Söin Soulissa mahtavia tulisia, mutta moniuloitteisen makuisia possun kylkiluita. Olen jäljittänyt sitä makua jo moneen kertaan. Tässä ohjeessa on paras marinadi, vaikka se onkin alun perin uunia varten. Makumaailma on jo lähellä, mutta täydellisen korealaisen ribsiohjeen metsästys jatkuu edelleen. Onneksi metsästysmatka on herkullinen.

Kaksi makumaailmaan oleellisesti vaikuttavaa ainesta ovat korealainen chilitahna gochujang ja korealainen vaalea soijakastike. Jos käytät Kikkomania tai muita tummia ja vahvoja soijakastikkeita, laimenna niitä. Lisäksi laitan suomalaiseen makuun mukaan hieman suolaa, sillä korealaisessa soijakastikkeessa ei sitä ole liialti.

Korealaiset possun kylkiluut

  • 1 – 1,3 kg possun kylkiluita

Marinadi

  • 2 reipasta rlk gochujangia eli korealaista chilitahnaa
  • 2 valkosipulin kynttä pilkottuna
  • 1 punasipuli pilkottuna
  • 3 cm tuoretta inkivääriä pilkottuna
  • 3 rkl korealaista soijakastiketta
  • 1 rkl hunajaa
  • sormisuolaa

Pilko kylkiluut parin luun välein. Sekoita marinadi ja hieroi se possun kylkiluihin. Marinoi ribsejä jääkaapissa vuorokauden ajan, mutta muutama tuntikin tuntui riittävän.

Ota lihat huoneenlämpöön tuntia ennen grillaamista.

korealaiset-ribsit1

Tee hyvä tasalämpöinen hiillos. Grillaa kylkiluita kuumimman hiilloksen ajan luupuoli alaspäin, siellä ei niin haittaa vaikka pinta hieman kärventyisikin. Grillaa luita käännelleen yhteensä 25-30 minuuttia. Jos hiillos on kuuma ja hunajaiset ribsit tinkivat palamaan, siirrä ne kypsymään hiilloksen viereen epäsuoraan lämpöön.

Sivele ribsejä marinadilla grillatessa pitkävartisella silikonisudilla.

Tarkista kypsyys leikkaamalla yksi ribsi halki. Jos possu on kypsää, nauti ne keitetyn riisin ja korealaisen varhaiskaalisalaatin kanssa. Kotimaiset uudet perunat sopivat myös varsin mainiosti. Ruokajuomaksi sopii olut tai hapokkaampi punaviini.

Marinadin makumaailma löytyi täältä. Jokin suomalainen bloggaajakin oli tänä kesänä tehnyt korealaisia ribsejä, mutta en löytänyt sitä, koska yleensä niin kätevä TOP100-ruokablogien hakutoiminto on (toivottavasti vain tilapäisesesti) poistunut. En osunut siihen ohjeeseen ahkerasti googlaamallakaan. Huuda hep kommenttilaatikkoon, jos sinulla on lisää ohjeita vinkattavaksi!

Mainokset

2 thoughts on “Täydellisten korealaisten grilliribsien jäljillä

  1. Uh, näyttää hyvälle! Minun on pitänyt tehdä korealaisia ribsejä, mutta jotenkin harhauduin viime viikonloppuna(kin) tekemään texasilaisia 🙂 Näitä pitää kokeilla vielä grillaussäiden aikaan!

    • Eiköhän tuo kesä vielä tule, viimeistään sitten kun lomat loppuu :D! Kannattaa kokeilla, jos suinkin löydät gochujangia. Ja kerro mistä löysit! Mun varastot kohta loppuu…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s