Söin Soulissa mahtavia tulisia, mutta moniuloitteisen makuisia possun kylkiluita. Olen jäljittänyt sitä makua jo moneen kertaan. Tässä ohjeessa on paras marinadi, vaikka se onkin alun perin uunia varten. Makumaailma on jo lähellä, mutta täydellisen korealaisen ribsiohjeen metsästys jatkuu edelleen. Onneksi metsästysmatka on herkullinen.
Kaksi makumaailmaan oleellisesti vaikuttavaa ainesta ovat korealainen chilitahna gochujang ja korealainen vaalea soijakastike. Jos käytät Kikkomania tai muita tummia ja vahvoja soijakastikkeita, laimenna niitä. Lisäksi laitan suomalaiseen makuun mukaan hieman suolaa, sillä korealaisessa soijakastikkeessa ei sitä ole liialti.
Korealaiset possun kylkiluut
- 1 – 1,3 kg possun kylkiluita
Marinadi
- 2 reipasta rlk gochujangia eli korealaista chilitahnaa
- 2 valkosipulin kynttä pilkottuna
- 1 punasipuli pilkottuna
- 3 cm tuoretta inkivääriä pilkottuna
- 3 rkl korealaista soijakastiketta
- 1 rkl hunajaa
- sormisuolaa
Pilko kylkiluut parin luun välein. Sekoita marinadi ja hieroi se possun kylkiluihin. Marinoi ribsejä jääkaapissa vuorokauden ajan, mutta muutama tuntikin tuntui riittävän.
Ota lihat huoneenlämpöön tuntia ennen grillaamista.
Tee hyvä tasalämpöinen hiillos. Grillaa kylkiluita kuumimman hiilloksen ajan luupuoli alaspäin, siellä ei niin haittaa vaikka pinta hieman kärventyisikin. Grillaa luita käännelleen yhteensä 25-30 minuuttia. Jos hiillos on kuuma ja hunajaiset ribsit tinkivat palamaan, siirrä ne kypsymään hiilloksen viereen epäsuoraan lämpöön.
Sivele ribsejä marinadilla grillatessa pitkävartisella silikonisudilla.
Tarkista kypsyys leikkaamalla yksi ribsi halki. Jos possu on kypsää, nauti ne keitetyn riisin ja korealaisen varhaiskaalisalaatin kanssa. Kotimaiset uudet perunat sopivat myös varsin mainiosti. Ruokajuomaksi sopii olut tai hapokkaampi punaviini.
Marinadin makumaailma löytyi täältä. Jokin suomalainen bloggaajakin oli tänä kesänä tehnyt korealaisia ribsejä, mutta en löytänyt sitä, koska yleensä niin kätevä TOP100-ruokablogien hakutoiminto on (toivottavasti vain tilapäisesesti) poistunut. En osunut siihen ohjeeseen ahkerasti googlaamallakaan. Huuda hep kommenttilaatikkoon, jos sinulla on lisää ohjeita vinkattavaksi!
20.7.2015 10:38
Uh, näyttää hyvälle! Minun on pitänyt tehdä korealaisia ribsejä, mutta jotenkin harhauduin viime viikonloppuna(kin) tekemään texasilaisia 🙂 Näitä pitää kokeilla vielä grillaussäiden aikaan!
20.7.2015 12:24
Eiköhän tuo kesä vielä tule, viimeistään sitten kun lomat loppuu :D! Kannattaa kokeilla, jos suinkin löydät gochujangia. Ja kerro mistä löysit! Mun varastot kohta loppuu…