Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Marinoituja peltoherkkusieniä

Jätä kommentti

peltoherkkusieni-marinoitu

Erilaisia herkkusienten marinointiohjeita löytyy netistä enemmän kuin ehtii lukea. Löysin pieniä, kiinteitä peltoherkkusieniä ja päätin kokeilla. Ainekset perustuvat eri ohjeisiin ja siihen, mitä käsillä sattui olemaan. Olennaisia elementtejä ovat happo, valkosipuli, jokin yrtti, suola ja öljy.

  • 3-4 dl pieniä kiinteitä peltoherkkusieniä
  • ripaus suolaa
  • 1 rkl balsamiviinietikkaa
  • 1rkl oliiviöljyä
  • 1 sipulin varsi pilkottuna (tai ruohosipulia)
  • 1 valkosipulin kynsi pieneksi pilkottuna
  • tuoretta minttua
  • mustapippuria

Puhdista ja pilko herkkusienet kahteen tai neljään palaan, sienen koosta riippuen.

Sekoita marinadin ainekset ja kaada sienien päälle. Anna maustua useampi tunti tai yön yli. En osaa verrata kaupan herkkusieniin, koska en ole niitä koskaan marinadissa kokeillut. Mutta hyvää oli lisukkeena kalan kera ja loput voileivän päälle.

Tarjoa alkupalana tai lisukkeena.

peltoherkkusieni

Pienet ja napakat oikealla menivät marinaadiin, isommista syntyy vaikkapa munakas.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s