Grillattu, hiillostettu, halstrattu siika, ihanaa ihan millä vaan nimellä! Siika saa niin hyvän aromin hiiligrillistä. Kun kaupassa oli kerrankin tuoretta siikaa, halusin kaiken korealaisen kokkaamisen jälkeen halusin tehdä suomaista ruokaa parhaimmillaan. Lisäksi oman maan uusia perunoita, joihin pieni sipaisu voita sekä grillattuja kasviksia. Ja hyvää rieslingiä. Voiko mikään maistua enemmän täydelliseltä suomalaiselta kesältä?
- 600 g siika
- suolaa maun mukaan
- 1 limen mehu
- 1 rkl oliiviöljyä
Suomusta siika jos sitä ei ole vielä suomustettu. Avaa vatsasta ja poista sisälmykset.
Leikkaa siian paksuun osaan viillot parin sentin välein, niin saat mausteet imeytymään ja kala kypsyy tasaisemmin. Tiristä limestä mehua ja lirauta vähän oliiviöljyä kaikin puolin kalaan. Ripottele suolaa kalan pintaan, viiltoihin ja vatsaan.
Viritä kala halsteriin. Halsteri ei ole välttämätön, mutta se helpottaa kalan kääntelyä sillä siian nahka jää helposti kiinni grilliritilään ja herkkä siika hajoaa kypsänä osatekijöihinsä.
Siika on kypsää kun selkäevä irtoaa helposti. Reilun puolen kilon kokoinen siika kypsyi hiilillä noin 12 minuutissa.
Nauti alsacelaisen riesling reserven kanssa.
Takavuosina jopa hieman kyllästyin siikaan, kun talviverkoilta nousi sitä yllin kyllin. On se mukavaa, että vanhat suosikit voivat palata aina uudestaan kun vähän pitää väliä.
22.7.2015 10:08
Näyttää ihan siika hyvältä! Tuo halsteri on hyvä idea, jota meillä ei ole vielä siian kanssa käytetty. Liian herkästi meillä tehdään siiasta fileitä tai graavataan. Ehdottomasti pitää kokeilla!
22.7.2015 12:38
Siika hyvältä :D! Meidän halsteri on jo parhaat päivänsä nähnyt, mutta toimii edelleen vallan hyvin. Erikokoisia kaloja varten pitäisi olla erilaiset halsterit, pikkukalat eivät pysy tuolla ja isot ei mahdu, tuo siika oli ylärajoilla. Mutta se helpottaa kummasta grillausta.