Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Männynpunikkitatteja ja balsamicoa

Jätä kommentti

punikit pannulla

Punikkitati sietävät hyvin chiliä – ei siis kannatqa säästellä.

Kovat, kiinteät juuri nousseet punikkitatit ovat herkullinen lisä vaikka grilliruuille. Toisaalta italialaiseen tapaan hyväkuntoisen sienen voi tarjota sellaisenaan joko lisukkeena tai vaikka pääruokana – tosin yleensä sienenä on silloin herkkutatti. Männynpunikkitatti on siinä mielessä kiitollisempi, ettei se mustu yhtä helposti kuin esimerkiksi koivunpunikkitatti.

mannynpunikkitatti

  • 2 kiinteää männynpunikkitattia
  • voita paistamiseen
  • 1 pilkottu sipuli
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 1 punainen chili viipaleina
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 1 rkl balsamiviinietikkaa tarjoiluun
  • (rucolaa tai muuta salaattia)

Puhdista kiinteät, pienet tatit ja halkaise ne.

Kuumenna paistinpannu ja sulata voinokare. Lisää sipuli, valkosipuli ja chili. Punikkitatin maku on sen verran mieto, että chiliä saa olla runsaasti. Mausta suolalla ja pippurilla.

Lisää halkaistut tatit pannulle leikkauspinta alaspäin ja paista kuumalla pannulla hyvä väri sienten pintaan. Laske lämpöä ja jatä sienet pannulle paistumaan. Kokonaispaistoaika riippuu tietysti sienen koosta. Näitä punikkeja paistoin noin 15 minuttia – käännä puolessa välissä paistamista. Ripottele vielä sienille suolaa ja mustapippuria.

Tarjoa paistetut männynpunikkitatin puolikkaat joko sellaisenaan lisukkeena tai salaattipedillä pääruokana. Lisää tarjoiluastiaan ruokalusikallinen balsamicoa ja anna sen imeytyä hetken ennen ruokailua.

Isommat tai vähemmät kiinteät punikkitatit voi tehdä myös Anna del Conten tyyliin.

punikkitatit11

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s