Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Lehtikuusentatteja ja risotto

Jätä kommentti

lehtikuusentattirisotto2

Kesäiseen risottoon kannattaa lisätä jotakin raikasta. Käenkaalia ja poimulehteä, ehkä sitruunaa.

Lehtikuusentatit pomppasivat esiin. Sienten maku on mieto, ei erityisen herkullinen, mutta kuitenkin käyttökelpoinen. Varsinkin jos muita sieniä ei retkellä satu löytymään. Nämä tatit päätyivät klassiseen italialaiseen risottoon.

  • puoli litraa pieniä kiinteitä lehtikuusentatteja
  • 2 tuoretta sipulia
  • voita
  • 200 g arborioriisiä
  • 1 litra kanalientä
  • lasillinen valkoviiniä
  • parmesanjuustoa
  • suolaa
  • mustapippuria

Tatit olivat tällä kertaa niin tuoreita, pieniä ja kiinteitä, että päätin käyttää ne kokonaisina. Puhdista vain roskat pois.

Lämmitä kattilassa kanaliemi kiehuvaksi ja pidä se jatkuvasti poreilemassa.

Lämmitä iso kattila liedellä ja sulata nokare voita. Lisää sienet ja sipulin valkoiset osat. Paista noin 7 minuuttia, että sienet saavat vähän väriä ja sipuli kypsyy. Lisää riisi – ja ehkä vähän voita tai öljyä, että riisi ei tartu kattilan pohjaan. Paista riisiä hetki koko ajan sekoittaen.

Kaada lasillinen valkoviiniä sekaan ja anna alkoholin haihtua. Lisää varovasti kiehuvaa kanalientä ja sekoita koko ajan. Lientä lisätään kauhallinen kerrallaan jatkuvasti tarkaillen nesteen määrää – kun riisi puuroutuu, lisää vähän nestettä ja sekoita taas. Tämä voi kuulostaa työläältä, mutta se on onnistuneen risoton ehdoton edellytys. Kun riisi alkaa olla kysää (18-20 min) lisää mukaan parmessaniraastetta, mustapippuria ja tarkista suola – juustokin on suolaista.

Lisää lopuksi raikastukseksi vielä pilkotut sipulinvarret ja lämmitä hetki. Intouduin vielä koristelemaan annoksen poimulehdillä ja käenkaalilla.

Toki täytyy myöntää, ettei tämä pärjää herkkutattirisotolle, mutta niitä ei nyt sattunut löytymään.

lehtikuusentattirisotto

Risottoainekset: lehtikuusentatteja, sipulia, voita ja riisiä.

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s