Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Tomahawk-pihvi ja chiminchurria kastikkeena

Jätä kommentti

chiminchurri-tomahawk

Kilon painoisesta lihakirveestä syö useampi ihminen.

Argentiina on pihvikarjan ja grillipihvien maa. Sinne haluan joskus osallistumaan argentiinalaisiin grillibileisiin. Sitä odotellessa grillasin kotimaisen black anguksen tomahawk-pihvin ja tein sille tuon hupaisan kuuloisen kastikkeen, argentiinalaisen chiminchurrin.

Laita kuuma ja pitkäkestoinen hiillos tulemaan. Samalla kannattaa grillata kasviksia oheen, sillä kiloisen lihakirveen grillaaminen ottaa tovin.

Maustoin ja grillasin tomahawk-pihvin samaan tapaan kuin aiemminkin, ensin kuumilla hiilillä pinnat kiinni ja sitten epäsuoralla lämmöllä.

Chiminchurri

  • 3/4 dl silputtua lehtipersiljaa (+ 1/4 dl  jos et käytä korianteria)
  • 1/4 dl silputtua korianteria
  • 1/2 dl hyvää oliiviöljyä
  • 1/4 dl punaviinietikkaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • vajaa puolikas tl paprikajauhetta (käytin savupaprikaa)
  • vajaa puolikas tl jauhettua juustokuminaa
  • ¼ tl suolaa (laitoin hieman enemmän)
  • ½ tl sokeria
  • ripaus vastarouhittua mustapippuria

Kastikkeen voi tehdä hyvissä ajoin jääkaappiin tekeytymään. En laittanut mukaan korianteria.  Kun en juuri tuon yrtin ystävä ole, tyydyin lähikaupan valikoimaan eli pelkkään persiljaan. Kasvimaalta ei ole ponnistanut yhtään persiljaa, ei viimevuotisesta penkistä eikä tämänkesäisestä.

Joissain ohjeissa näkee myös chiliä mukana, joten jos kaipaat kuumuutta suomalaiseen grillikesään, lisää mukaan tuoretta tai kuivattua chiliä. En kuitenkaan halunnut peittää laadukkaan kotimaisen rotukarjan makua liiallisen mausteisuuden alle.

Soseuta ainekset tehosekoittimella tasaiseksi. Maista ja säädä tarpeen tullen hapokkuutta, makeutta ja suolaisuutta.

chiminchurri-tomahawk1

Muista antaa pihvin vetäytyä folion ja pyyhkeen sisällä 10-15 minuuttia.

Tarjoa uusien perunoiden ja grillikasvisten kera. Kasvikset kypsyvät näppärästi kuumalla puolella, sillä välillä kun grillailet pihviä epäsuorasti vieressä.

Viinikumppaniksi maistuu kesän suosikkichianti A-marketin valikoimasta, Borgo Salcetino Lucarello Riserva 2011. Paitsi jos olet niin onnekas että kellarissa on Candiallen Chiantia.

Chiminchurrin ohje on peräisin Hesarista, tomahawkin grillausohje on omasta takaa.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s