Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Grillatut meriravut italialaisittain

4 kommenttia

meriravut

Meriravun liha maistuu hieman makealle ja pähkinäiselle. Grillaaminen korostaa näitä makuja ihanasti. Olen syönyt tällä tavalla valmistettuja merirapuja Italiassa moneen kertaan. Poskia, korvia ja kyynerpäitä myöten herkullisessa maustekastikkeessa. Varaa runsaasti servettejä oheen ja kylmää, raikasta pinot grisiä lasiin.

Ohjetta voi käyttää myös kotimaisille ravuille. Meillä rapumerrat ovat pysyneet tänä vuonna vielä maissa, pakastimessa on vielä viime vuotisiakin rapuja. Merirapuja taas tuli vastaan Stockmannin pakastusaltaassa kohtuuhintaan, 1 kg, 14,50 €. En voinut vastustaa kiusausta, ja kävin vielä toisenkin kerran kalassa tuolla altaalla.

Italialainen marinadi 10:lle meriravulle

meriravut1

  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 3-4 valkosipulin kynttä
  • kourallinen persiljaa
  • ripaus suolaa

Sulata meriravut jääkaapissa. Valuta sulamisvedet pois. Napauta sakset rikki varovasti painavalla veitsellä tai lihanuijalla, jotta saat marinadin imeytymään saksilihoihin. Ole kuitenkin hellävarainen, ettei sakset irtoile. Laita ravut sen kokoiseen kulhoon, että niitä mahtuu kääntelemään marinadissa.

Tee marinadi hyvään oliiviöljyyn. Pilko valkosipuli ja persilja, ripauta hippunen sormisuolaa joukkoon. Kaada marinadi rapujen päälle ja pyörittele rapuja niin että marinadi tarttuu kaikkialle. Nosta kulho tunniksi jääkaappiin, kääntele jonkin kerran.

Voit käyttää persiljan sijaan myös rosmariinia. Se sopii yllättävän hyvin rapusiin, kuten vuosi sitten Marchen matkalla totesimme ja lomakeittiössä myös kokeilimme.

Viritä hiillos. Meriravut kypsyvät nopeasti, eikä kovin kuumaa hiillosta ei tarvitse. Minulla hiillos meni hieman yli, joten jouduin laskemaan ritilän lähes hiiliin kiinni. Liekö ollut juuri tuo se taika, jolla hiilloksen maku pääsi rapuihin jotenkin erinomaisen hyvin.

meriravut-viini

Kuiva, mutta ihanan aromikas alsacelainen Pinot Gris sopii täydellisesti meriravuille. Kokeile vaikka A-marketin valikoimasta Adamin Pinot Grisiä.

Voit myös kokeilla tätä kotimaisiin rapuihin.

Tai voit soveltaa uunissa kuorrutettujen, kotimaisten rapujen ohjetta merirapuihin, mikäli grillikelit vastustavat, kuten tänä kesänä on joskus sattunut.

 

 

 

Mainokset

4 thoughts on “Grillatut meriravut italialaisittain

  1. Oh, vieläköhän olisi tarjous voimassa? Näitä en ole koskaan maistanut mutta voin uskoa, että ovat superherkullisia grillattuina 🙂

    • Kannattaa kurkistaa pakastealtaaseen, jos liikut Stockalla päin. Minusta nämä olivat yllättävän lähellä makua, josta olen innolla nautiskellut italialaisissa rantakaupungeissa. Olen ostanut joskus etelän mailla tuoreitakin merirapuja, joissa on ollut vähemmän makua – oisko olleet sitten vähemmän tuoreita?

  2. No nyt olis kelit kohdallaan! 🙂
    Siis Stockan pakastealtaasta? Käynpä katsomassa, olisi kiva ruoka viikonlopulle jos kerran kelitkin jatkuu samaan malliin.
    Minäkin odottelen vielä kotimaisten rapujen kanssa…

    • Nämä paketit kellivät Tampereen kaupassa, mutta eiköhän ne samat tarjoukset ole kaikissa liikkeissä. Nyt on kyllä kelit lopultakin menossa grillin suuntaan!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s