Makurasvalla maustettu ulkofile saa messevät maut hiiligrillistä. Pieni rasvakerros pitää lihan mehevänä ja rotukarjan liha on itsessään maukasta.
Grillauskelin alkaessa lopultakin tänä kesänä parantua, kannattaa katsella lihatiskillä Black Angusta, makurasvalla tai ilman.
Ulkofilepihvit makurasvalla kahdelle
- 450 g ulkofilettä tai kaksi 220 g pihviä
- oliiviöljyä
- mustapippuria
- sormisuolaa
Ota liha ajoissa huoneenlämpöön. Hiero lihaan muut mausteet paitsi suola. Pihvit suolaan mieluummin hiilloksella. Voit toki maustaa lihaa yrteillä, savupaprikalla tai tulisemmilla mausteilla, mutta tykkään syödä rotukarjan pihvit melko lailla miedoilla mausteilla. Kun liha on hyvää itsessään, ei sitä tarvitse peittää isommalti marinadeihin ja chilikastikkeisiin. Vaihtelu toki virkistää, mutta kuten sanottua, tänä kesänä ei ole päässyt kyllästymään grilliruokiin.
Virittele kuuma hiillos.
Grillaa ensin rasvapuolelta pitäen pihviä pystyssä niin että rasva väriä ja vähän sulaakin, ota sitten muut pinnat kiinni. Jos tykkäät punaisesta lihasta, kypsyy pihvi sopivaksi tosi nopeasti, pari minuuttia puoleltaan riittää.
Anna lihan vetäytyä folio- ja pyyhekääreessä 10-15 minuuttia.
Tarjoa sopivan tanniinisen ja hapokkaan punaviinin kanssa, vaikkapa Chianti Classico Borgo Salcetino Lucarello Riserva 2011.