Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Kuvetta grilliin: Flank Steak

2 kommenttia

flanksteak-leikattuna

Vyötä kupeesi ja grillaa Flank Steakia! Mureasta kuvepalasta tulee herkullista hiiligrillissä. Hidas marinointi ja nopea grillaus, kuuma hiillos. Jätä kuve punaiseksi tai ainakin punertavaksi, niin liha ei sitkisty. Näillä keinoin syntyy loistopihvi.

  • 600 g rotukarjan kuvetta
  • oliiviöljyä
  • mustapippuria
  • valkosipulia
  • tuoretta rosmariinia

Lihassa oli päällä kalvokerros. Poistin sen, tuskalla ja manaten miksei sitä osaa tätäkään puuhaa. Kun on perhot jäänyt käymättä. Lähes siistihän siitä tuli.

Laitoin lihan marinadeineen sopivan kokoiseen muovipussiin ja jääkaappiin vuorokaudeksi, kääntelin pari kertaa. Otin lihan huoneenlämpöön paria tuntia ennen grillausta.

Kuuma hiillos ja nopea grillaus ovat avainsanoja kuvepaistin grillaukseen. Taisin grillailla seitsemän minuuttia puoleltaan ja välillä vähän pihdeillä pidin pystyssä paksuimmalta kohdalta kyljelläänkin, että sain väriä kupeen kylkeen.

Käärin liha folio-pyyhekääreeseen ja annoin vetäytyä vajaan vartti. Tarjoillessa leikkasin lihan ohuiksi viipaleiksi poikkisyin.

flanksteak-laudalla

Nauti kuvepaistia kesän kasvisten ja salaattien kanssa. Koska kuvepaisti on vähärasvaista lihaa, punaviiniksi sopii vähemmänkin hapokas, vaikka Valpolicellan Ripasso tai jos oikein hyvä sää on ja juhlamieli, Amarone. Punaiseksi jätetty liha kaipaa kuitenkin hieman tanniineja viiniltä.

Perjantaisin usein lähden töistä sanomalla Nyt vyötän nyt kupeeni ja lähden kauppakierrokselle. Kierrän kauppahallin ja ruokakauppan ja joskus myös A-marketin. Sanonta on ollut vieras useammalle, ja sen merkitystä ja alkuperää on sitten pohdittu siinä tarmoa kerätessä ja kupeitä vyöttäessä. Ihmettelin vyöttämistä ääneen myös jumppasaunan lauteilla. Viikon päästä vanhempi jumppakaveri oli selvittänyt sanonnan ja toi lapulla käsin kirjoitettuja lainauksia Raamatusta. Tietämättäni olen käyttänyt perin vanhaa sananpartta.

Advertisement

2 thoughts on “Kuvetta grilliin: Flank Steak

  1. Kuvetta, nam. Onneksi on kohta pitkätukkasonnia menossa pannulle (grilliä kun ei ole), muuten olisin kateellinen ;).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.