Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Kantarellikeitto ilman kermaa

Jätä kommentti

kanttarellikeitto

Kanttarellit kirkkaassa liemessä.

Kantarelli on yksi harvoista sienistä, jotka minun suussani vaativat kermaa kaverikseen. Monissa nykyohjeissa käytetään runsasti kermaa ja sienet jopa soseutetaan sauvasekoittimella. Vaihteen vuoksi tein toisenlaisen version, ilman kermaa, ja sienetkin hyvin pelkistetysti eli kokonaisina. Ehkä tätä voisi kutsua maalaiskeitoksi.

  • 1 litra kantarelleja
  • 2 sipulia varsineen
  • 2 rkl voita
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 2 rkl soijakastiketta
  • muutama tippa tabascoa
  • noin litra vettä tai kasvis- tai kanalientä

Puhdista sienet ja revi isoimmat karkeasti paloiksi. Pienemmät voit jättää kokonaisiksi. Maalaiskeitossa sienet ovat sieniä.

Sulata kattilassa voi ja paista siinä varovasti pilkottu sipuli. Kun sipuli on pehmennyt, lisää kantarellit ja paista niitä noin 10 minuttia, jotta enin neste haihtuu ja sienet ruskistuvat hieman. Mausta rouhitulla mustapippurilla.

Lisää vesi tai kana/kasvisliemi. Itse käytin pelkkää vettä, kun liemiä ei ollut käsillä. Liemeen saa täyteläisyyttä lisäämällä siihen sopivan määrän soijakastiketta. Maistele makusi mukaan. Lisää ripaus mustapippuria ja vähän tabascoa tuomaan terävyyttä. Keitä lientä noin 20 minuuttia, jotta sienten maku imeytyy liemeen. Ripottele vielä lopuksi mukaan silputtu sipulinvarsi. Tarkista suola ja lisää tarvittaessa.

Maku vielä tasaantuu, jos maltat jättää keiton vetäytymään muutamaksi tunniksi huoneenlämpöön.

kanttarelleja

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s