Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Kermaton kantarellipaistos

6 kommenttia

kanttarellipaistos1

Jatketaan kermatonta kantarellisarjaa. Joskus tai oikeastaan useimmiten minusta on mukavaa syödä kantarelleja ilman kermaa. Pannulla haudutetut kantarellit maistuvat siltä itseltään, sieneltä. Mausta ja koostumuksesta nousee tällä tavalla laitettuna jopa yllättävän lihainen vivahde.

  • 1,5 l kantarelleja pilkkomattomina
  • oliiviöljyä
  • 1 iso sipuli
  • 2 valkosipulin kynttä
  • mustapippuria myllystä
  • 4 rkl sileälehtistä persiljaa

kanttarellipaistos

Pilko sipuli ja laita se kuullottumaan pannulle 10 minuutiksi. Jos sipuli tinkii ruskistumaan, ripauta sormisuolaa pannulle. Kun sipuli alkaa olla läpikuultavaa, lisää pilkottu valkosipuli. Paista hetki.

Pilko kantarellit ja lisää ne pannulle. Sienistä irtoaa nestettä, anna sen kiehua rauhassa pois. Mausta mustapippurilla sekä persiljalla. Säästä hieman persiljaa ripoteltavaksi tarjoiltaessa. Jos et laittanut suolaa sipuleihin, ripottele joukkoon sormisuolaa.

Kantarelleja saa kypsentää rauhassa hyvän tovin, parisenkymmentä minuuttia. Tykkään paistella kantarellit lähes kuivan nahkeiksi. Sienimäinen pehmeys muuttuu lihaisen kiinteäksi ja sienten maku tiivistyy yltiöherkulliseksi.

Kantarellipaistos sopii lisukkeeksi lähes mihin vaan ja lisäksi vielä leivän päälle, munakkaaseen, piirakkaan tai ihan sellaisenaan suuhun haarukoitavaksi.

kanttarellikoira

Ei ole tältä kesältä tämä kuva ei. Tatteja on saanut odottaa sienestäjä ja sienikoira.

Advertisements

6 thoughts on “Kermaton kantarellipaistos

  1. Meillä laitetaan useimmat sienet tuohon tapaan, monesti lisänä on loraus valkoviiniä. Ei tosin ole kanttarelleja näkynyt paria hassua lukuunottamatta. Toissailtana löysimme sentään muutaman lampaankäävän ja viisi pientä torvisientä. Tuo kuva on kyllä huikea!

    • Kiitoksia luimupupu! Täytyy fiilistellä vanhoilla saaliskuvilla, kun ei noita vaan kasva. Juuri tulin metsästä ja saalis on yksi herkutatti ja muutama vaalea orakas. Ei ole vuodet veljeksiä, ainakaan sienivuodet!

  2. Ihana sienestyskaveri. 😀 Kanttarellit on kyllä tosiaan herkullisia ilman mitään kummempia kastikkeitakin; itsekin lisään kermaa joskus ja joskus sitten taas en.

    • Sienikoira joka poimii sienet korista pois :D. Tuon kuvan ottamisen jälkeen käänsin selkäni ja sit olikin korit nurin ja tatit piti poimia uudelleen. Tänä vuonna ei harmittaisi vaikka noinkin pääsisi käymään, kun nyt alkaisia kasvaa vähän herkkutattejakin! Mä olen oppinut takaisin syömään kanttarelleja kermalla, mutta useimmiten maistuu ilman.

  3. Ihania sieniä ja vielä suloisempi sienikoira!

    • Juu, sienikoira on melkoinen viikari! Aina on kepposet mielessä. Mutta ihana halikoira on myös, tuossa tunkee juuri läppärin päälle :D.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s