Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Paistettuja herkkutatteja ja salaattia

Jätä kommentti

herkkusienikoira

Sienikoira kuivaharjoittelee kotona patiolla.

Pirkanmaalla herkkutatit ovat olleet vielä piilossa. Ehkä kosteista rinteistä tai tiheistä kuusikoista voisi löytyä. Löysin yhden, vähän jo vihertävän pillistöltään, mutta täysin käyttökelpoisen. Kun lisäsin vielä matkalla kerätyt villiyrtit sekaan, sain herkullisen lisukkeen. Paistettu herkkutatti salaatilla maistuu myös alkupalana lähes mille tahansa ruoalle.

Paistetut herkkutattiviipaleet

  • 1 herkkutatti
  • voita paistamiseen
  • suolaa ja pippuria maustamiseen

Poista tatin jalka ja halkaise se kahtia. Pilko pieneksi pilkkeeksi. Viipaloi tatin lakki ohuiksi viipaleiksi.

herkkutatti-paitolla

Pari viikkoa sitten oli vielä kosteita tassunjälkiä ja tatteja.

Lämmitä paistinpannu ja sulata siinä voi ja kuumenna kunnes vaahto laskeutuu. Lisää sieniviipaleet ja paista kauniin ruskeiksi. Nestettä ei tarvitse hauduttaa, ota vain nopea rapea pinta. Suolaa ja pippuria mausteeksi.

Salaattiin poimiutui taas ohikulkiessa villiyrttejä. Pohjana pihatähtimö, voikukka tuomassa rakennetta, samoin poimulehti. Tarhaketunleipää väriksi ja tuomaan happoa. Loppukesästä yrtit alkavat olla helposti sitkeitä ja kevään raikkaus puuttuu. Etsiä tuoreita, vastakasvaneita lehtia ja käytä niitä. Voit taittaa kitkeryyttä kevyellä suolalla, lisätä raikkautta sitruunalla ja täyteläisyyttä hyvällä oliiviöljyllä.

Paistettuja herkkutatteja ja salaattia

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s