Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Grillatun kesäkurpitsan salaisuus

Jätä kommentti

grillattu-kesakurpitsa

Myös kesäkurpitsan kukkia voi grillata, vähän oliiviöljyä pintaan ja hetkeksi grilliin. Puolikkaat minikurpitsat vaativat tovin pidempää grillausta.

Olen lopulta löytänyt sen täydellisen grillatun kesäkurpitsan ohjeen. Vuosia olen grillaillut kesäkurpitsaa, mutta vasta tänä kesänä kaikki loksahti kohdalleen. Pieni mutta tärkeä oivallus. Koko ratkaisee. Mitä pienempi, sitä parempi. Grillaa vain babykurpitsoja, älä päästä kesäkurpitsaa kasvamaan liian isoksi!

Viiden-kymmenen sentin mittainen kesäkurpitsa on optimaalisen kokoinen. Sitä ei tarvitse viipaloida, vain halkaiset sen pitkittäin. Isommat joudut viipaloimaan, eikä ainakaan minun veitsitekniikalla viipalointi onnistu tasaisesti, aina toinen reuna palaa. Puolikkaina grillatut pienet kesäkurpitsat ovat ihan parhaan makuisia.

Kaupasta löytää joskus, mutta valitettavan harvoin pieniä kesäkurpitsoja. Kauppiaille kannattaakin antaa palautetta ettei isompi ole tässä parempi. Toki tietysti mitä tuoreempaa kasvis on, sitä maukkaampaa.

  • 1 babykesäkurpitsa per syöjä
  • oliiviöljyä
  • sormisuolaa
  • minttua tai oreganoa tai muuta suosikkiyrttiä

grillattu-kesakurmitsa

Tuoreita minikurpitsoja ei tarvitse itkettää suolalla. Halkaise vain ja mausta oliiviöljyllä ja sormisuolalla. Grillaa niin että kurpitsat saavat väriä ja kypsyvät sopivasti. Ripottele päälle minttua tai muuta suosikkiyrttiäsi ja nauti grillatut lihan, kanan tai kalan lisukkeena.

Nyt seuraan kasvimaalla tikkana kurpitsojen kasvua, etteivät vaan ne ehdi venähtää liian isoiksi. Seurasin huolestuneena myös öisiä lämpötiloja, sillä varsin alhaalla lämmöt kävivät muutamana yönä. Olisipa tämän kummallisen viljelykesän kurja päätös jos halla veisi kurpitsan taimet kun ne juuri alkoivat tuottaa satoa. Toivottavasti babykurpitsoja saa napsia maalta vielä pitkään.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.