Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Rautaa grilliin – Iron Steak grillissä

Jätä kommentti

ironsteak

Kuinka mukavaa, että grillipihvien valikoima laajenee! Rautainen grillipihvi Iron Steak on naudan lavan yläosasta leikattu jykevä pihvi. Paistimaisen pihvin grillaaminen onnistuu hienosti parilla niksillä. Tällä Herefordilla lähtee nälkä isommaltakin joukolta.

  • 1,6 kg Iron Steak pihviä
  • oliiviöljyä
  • sormisuolaa
  • reippaasti mustapippuria myllystä
  • 1 iso valkosipulin kynsi
  • rosmariiniä
  • foliota

Mausta lihaa reippaalla kädellä. Voitele pinta oliiviöljyllä ja hiero pintaan sormisuolaa, mustapippuria myllystä, valkosipulia ja tuoretta rosmariinia. Anna maustua samalla kun liha lämpenee vähintään tunnin huoneenlämmössä.

Rakenna kuuma hiillos. Grillaa pihvin pinnat kiinni. Koska Iron Steak on kohtuullisen iso lihaköntsä, kestää tämäkin tovin. Grillailin paistin kokoista pihviä vartin verran kaikilta puoliltaan, välillä pitelin lihaa pystyssä grillipihdeillä paksumpi kylki hiiliä kohti.

Kun pinnat ovat saaneet kauniin rusketuksen, kääri liha folioon ja nosta hieman sivuun kypsymään. Grillaa epäsuorasti puolisen tuntia. Käännä foliokääröä välillä muutaman kerran. 1,5 kg painoisen pihvin kohdalla puolisen tuntia epäsuorasti johti tällä hiilloksella mukavan medium miinus kypsään pihviin.

Lihan kypsymistä odotellessa voit grillata kuumien hiilien päällä kesäkurpitsoja, porkkanoita, latva-artisokkia tai paprikaa.

Nosta käärö pois hiilloksen vierestä ja jätä pihvi vetäytymään vartiksi. Me nälkäiset hyeenat emme malttaneet odottaa vetäytymistä ja kyllähän siinä vähän lihasnesteet valuivat.

Avaa käärö ja leikkaa leikkuulaudan päällä terävällä veitsellä ohuita paloja. Iron Steakin keskellä kulkee kalvo, joka vaatii terävää veistä. Tein sen virheen, että koetin leikata lisää pihviä tarjoilulautasen päällä, mutta eihän siitä kaunista jälkeä tullut. Leikkaa lihaa joko kerralla tarpeeksi nälkäisille syöjille tai tarjoile leikkuulaudan päällä.

Jos pihviä jää, voit lopun käyttää ramenkeittoon. Pilko liha suupalan kokoiseksi ja lisää aivan loppuvaiheessa nuudelikeiton päälle. Myös perinteiseen pastakastikkeeseen kivaa makua grillistä.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.