Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Köökissä kannattaa käydä

2 kommenttia

kookki1

Forssassa on pieni helmi. Meidät kutsuttiin sinne viettämään tuplajuhlia ja sepäs olikin herkullinen paikka. Ravintolassa kannatta pistäytyä joko tarkoituksella tai  ohimennen.

Ravintola Köökki on tavallaan maalaisravintola, mutta hienostuneella otteella. Annokset ovat huolella tehtyjä ja raaka-aineet ovat lähiseudulta. Ja menu muuttuu kauden tai tuotteiden saatavuuden mukaan.

Lämpimänä kesäiltana istuimme ulkona, hiljaisen kadun varrella missä ei ole läpikulkuliikennettä. Tätä voisi pitää jopa luksuksena Tampereen terasseihin verrattuna. Tampereella riittää liikennettä.

Puistojuoksun maalipaikka tosin sattui olemaan juuri tällä kadulla, mutta se toi vain piristävän lisän. Siis elämää.

Viihtyisät sisätilat ovat vanhan puutalon kellarikerroksessa. Samoissa tiloissa vanhan Forssan keskustassa toimi aiemminkin ravintola. Muistan käyneeni paikassa parikin kertaa. Sekin (nimeä en enää muista) oli ihan hyvä ravintola, mutta uuden omistajan ote on onnistunut. Tarjoilu on ystävällistä ja ammattitaitoista – tähän on mukava istua.

Ruokavalinnoissa päädyimme lihaan ja kalaa, mikä aiheutti ongelmia viinin suhteen. Mutta tarjoilija oli saman tien mukana kun tuli puheeksi chianti – klassinen kalaviini vaikka onkin punainen. Chianteja on toki moneen lähtöön, mutta tämä Bascianon Chianti Rufina maistui täydellisesti sekä lampaalle, naudan maksalle että siialle.

Alkuun valitsimme proseccoa – ihan vaan koska. Mutta alkuruokana oli kauden kasviksia, Ilmo -kinkkua sekä sellaisenaan että rapeaksi paahdettuna. Ja basilikapestotyyppinen kastike kasvisviipaleille.

kesäkasviksia

Sekä riimihärkää Herefordin lihasta, piparjuurikastikkeella.

riimihärkää

Kolmesta pääruuasta eniten innostusta herätti karitsan ribsit eli kylkiluut. Mehevää, suussasulavan maukasta yksinkertaisilla maalaisranskalaislla. Ja toki kesäkurpitsaviipaleita ja paistettua sipulia.

karitsankylkiluita

Siika oli paistettu oikeaoppisesti nahan kera rapeaksi ja tarjoiltiin kanttarellirisoton kera.

siikaa ja kantarellirisottoa

Paistetut naudanmaksaviipaleet tarjoiltiin punaviinikastikkeessa. Maksan oikea kypsyys on äärimmäisen tärkeää – ei yhtään yli, ei yhtään ali. Nyt oli ehkä vähän yli – minun makuuni – mutta tämän kanssa tasapainoilu on äärimmäisen vaikeaa. Olen kokeillut. Mukana myös rapeaksi paistettua possun kylkeä ja erittäin hyvä peruna-juurisellerikakku.

naudanmaksaa

Ravintola Köökki on kokonaisuutena toimiva ja harkittu ruokabaletti, huolella tehtynä ja ystävällisessä ilmapiirissä se pakottaa melkein pysähtymään. Seuraavan kerran ohi ajaessa.

Kiitokset emännälle juhla-ateriasta!

Advertisement

2 thoughts on “Köökissä kannattaa käydä

  1. Kiva kun kävitte ; )

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.