Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Himottavan hyviä härkäpapuja valkosipulilla

8 kommenttia

harkapavut

Kaupassa oli tuoreita härkäpavun palkoja! En muista koska viimeksi olen hevi-hyllyssä nähnyt härkäpapuja. Viimeksi varmaan riivin ja keittelin niitä opiskelukämpän puutarhan sadosta, parikymmentä vuotta sitten. Oli jo aikakin uudistaa tuttavuus, sillä härkäpavut ovat mahdottoman herkullisia. Papulisuke ei kaipaa italialaiseen tyyliin muuta kuin vähän valkosipulia ja hyvää oliiviöljyä kaverikseen.

 • 2-3 dl tuoreita riivittyjä härkäpapuja
 • pansuolaa keitinveteen
 • 1-2 valkosipulin kynsi
 • hyvää oliiviöljyä

Avaa palot, riivi pavut irti. Keitä härkäpapuja viitisen minuuttia suolavedessä. Valuta vesi pois ja laita kulhoon. Pilko valkosipuli pieneksi ja sekoita oliiviöljyn kanssa kuumiin papuihin. Anna hetki maustua. Pavut maistuvat kuumina, haaleina ja kylminä, aina herkulliselta.

Mistähän saisi lisää tuoreita härkäpapuja? Kysyin tänään kauppahallin vihannespuodista, mutta siellä ei kuulemma kannata pitää, menee hävikkiin, samoin kun latva-artisokat – ei ole totta!! Kuulemma vain kurkku, tomaatti, salaatti käy kaupan… Oikeesti ihmiset, härkäpavut on herkkua! Latva-artisokat on herkkua! Kokeilkaa! Ostakaa aina kun tulee vastaan, että kauppojen valikoimat laajentuu. Tiedän, jos joku on lukenut tänne asti, on tämä paatos turhaa – mutta välitä sanomaa eteenpäin! Pitänee ryhtyä tutkimaa siemenluetteloita, kerrankin hyvissä ajoin.

Advertisement

8 thoughts on “Himottavan hyviä härkäpapuja valkosipulilla

 1. Täällä joudun odottelemaan tuoreita härkäpapuja keväälle;silloin on niiden aika. Härkäpavut ovat kyllä tosi hyviä ja noin simppelisti tarjottuna herkkua:)

  • Siellä siis saa näitä kaupoista! Mahtavaa! Ei kuulemma kannata Tampereen kauppahallin parhaassa kojussa pitää härkäpapuja… surullista.

 2. Täällä olen nähnyt tuoreita härkäpapuja pari kertaa, Ekolossa joskus 10 vuotta sitten. Olivat kyllä tosi hyviä.

  • Herkkua ovat! Täytyy pistää kampanja pystyyn ja kysellä kauppoista. Kysyntä luo tarjontaa, toivottavasti!

 3. Itsellä ei tällaista ongelmaa ole, koska kasvatan niitä itse puutarhalla. Valitettavasti sato on tänä vuonna ollut heikompi kuin aiempina kesinä, joten jakoon asti niitä ei ole. Olen kuitenkin nähnyt härkäpapuja Tampereella useammassa kaupassa, viimeisimpänä Nekalan Suurjaossa. Jotenkin mulla on semmoinen kutina, että K-kaupat ovat nyt aktivoituneet papurintamalla, sillä olen nähnyt kuvia aiheesta somessakin. Rekolan tila myy perjantaisin ja lauantaisin papuja Tammelantorilla, mutten tiedä onko juuri härkäpapuja koreissa. Vinkkaan uudestaan, kun törmään jossain näihin herkkuihiin!

  • Hyviä uutisia tämä, jos härkäpapuja on saatavilla muulloinkin kuin kerran vuodessa Stockalla. Vinkkaa ihmeessä jos näet jossain Tampereella!! Ensi kesänä ehdottomasti härkäpapuja maalle. Sain hyviä viljelyvinkkejäkin 🙂

 4. Meillä Nummelassa oli tänään Citymarketissa. Pian pääsen maistamaan moisia ensi kertaa eläissäni, sillä tietysti nappasin niitä matkaani

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.