Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Tryffelikoiran synttäripäivällinen

6 kommenttia

brina-8-vee

Ihana ja rakas Brina täytti eilen kahdeksan vuotta, ja siirtyi tryffeliveteraanien sarjaan. Moninkertainen mummo ja rautainen tryffelikuono oli ansainnut juhla-ateriansa. Synttäreiden kunniaksi ruokakuppiin tuli perusnappuloiden lisäksi luomunaudan entrecotea. No ei nyt ihan varsinaista pihviä sentään, mutta jänteet ja rasvat grillatuista pihveistä. Kastikkeeksi aina niin raikasta jääkaapin kylmää piimää. Tällä kertaa koira ahmi pihvinjämät ensin!

synttariateria

Arkena piimä juodaan nautinnolla ekaksi, sitten vasta nappulat. Fiksu koira pitää huolta kalsiumin saannista.

Synttäripäivän kunniaksi koirat pääsivät metsään. Sinne toki pääsee melkein joka päivä tai ainakin joka viikonloppu. Kesällä ja alkusyksystä meneillään on tryffelikoirien peruskuntokausi. Mittavat helleviikot harmittavasti hieman hidastivat metsässä suoritettavaa peruskuntokautta, mutta valmentaja kompensoi sitä ankarasti saariloikka-uintiharjoittelulla.

Lempeä Brina pitää rautaisella, mutta rauhallisella otteella lauman johtajuutta. Lapsenlapsi Cira on aito blondi, innokkaana työntämässä kuonoaan joka paikkaan, useimmiten ilman järkeä tai tolkkua. 3-vuotias junnu on naapuruston kauhu, aina valppaana ilmoittamassa haukulla reviiriä lähestyvistä koirista, autoista, variksista, pyöräilijöistä ja varjoista. Pekka Töpöhännän Monnin sanoin: Tiedätkö sinä mikä on Rrreviiri?

Miten voikin olla kaksi niin eriluonteista koiraa samaa sukua?

tryffelikoira

Tryffelikautta ei ole vielä tänä syksynä avattu. Koirat laukkaavat metsissä siihen tahtiin, ettei kuono haista vielä mitään maanalaisia kasvustoja. Kun tryffelit kasvavat, koira pysähtyy, haistelee ja alkaa kuopia. Sorry, mutta en kerro missä metsässä, minkä puiden alla ja mitä sitten tapahtuu. Se menee liikesalaisuuden puolelle.

Italiassa tämä liikesalaisuus osataan niin charmantisti pitää. Tryffelit on löydetty aina naapurikylän metsistä. Kukaan ei tiedä mistä. Tai millaisista metsistä. Mutta sopivan läheltä, että se menee ravintoloissa lähiruoan kategoriaan. Sehän on Italiassa kaikkein tärkeitä. Onneksi nykyään myös Suomessa ja Tampereella!

6 thoughts on “Tryffelikoiran synttäripäivällinen

  1. Synttärionnea sankarille. Erinomainen juhla-ateria!

  2. Söpö ja Höpö haukkuvat tryffelinenälle onnittelut 🙂 Ei se koirankaan suu ole tuohesta…

    • Vastahaukahdukset Söpölle ja Höpölle! Lagotot on kyllä melkoisia herkkusuita. 17% Edam saa olla rauhassa pöydällä, mutta herkkujuustoja saa silmät selässä vahtia 🙂

  3. Nytpä löytyi utakin yhteistä kuin rakkaus tuoreeseen kalaan. Meillä asustaa espanjanvesikoira-herra s.2010. Tryffeliharrastus on vasta ajatuksissa. Nenä on kyllä testattu MEJÄ-kokeissa AVO3 21p ja AVO1 48 p. Vieläköhän 8 v nenä oppii tryffeleihin? Kanttaelleilla ja suooksilla vähän yritetty, mutta treeni on jäänyt kesken.

    • Miksikähän tämä wordpress ei hälyttänyt kommentistasi, sen kun pitäisi. Hidas vastauspalvelu täällä, sorry!
      Miksipä perro ei oppisi, jos kerran nenätyöskentely kiinnostaa ja taitaa muutenkin olla oppivaista sorttia tuloksista päätellen! Semmoisia lagottojakin on, joita ei sienet kiinnosta ja sitten on semmoisia montereita jotka tekee hyvin sienihommia. Nämä vanhat lagotot ainakin oppivat uusia kepposia koko ajan :).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.