Vanhoja omia klassikoita kannattaa käydä välillä käydä kurkkaamasta vähän uudesta näkökulmasta. Kermaista kanttarellikastiketta on kyllä aika vaikea virittää eri suuntaan. Samoin possun sisäfile on yksinkertaisimmillaan vain possun sisäfile. Tällä kertaa pannulla voissa paistettuna.
Ehkä jos jotakin haluaisin virittää lisää, niin sahramia kanttarellikastikkeeseen. Mutta ehkä ensi kerralla.
Porsaanfile pannulla
- 1 possun sisäfile
- suolaa
- mustapippuria
- voita paistamiseen
Kanttarellikastike
- 1 litra kanttarelleja
- 2 kesäsipulia varsineen
- voita paistamiseen
- suolaa
- mustapippuria
- loraus valkoviiniä
- 2 dl kermaa
Aloita kastikkeen teolla. Pilko sipuli, puhdista sienet ja pilko molemmat pieniksi. Sulata voi ja paista siinä ensin sipulia viitisen minuuttia ja lisää pilkotut sienet pannulle. Haihduta sienistä neste ja ota niihin vähän väriä. Lisää valkoviini ja anna alkoholin haihtua. Lisää kerma, laske lämpöä ja jätä kastike hiljalleen kehittymään.
Lämmitä toinen paistinpannu ja sulata siinä voi. Pilko possunfile kuuteen samankokoiseen palaan. Paista paloja leikkauspinnalta kuumassa sulaneessa voissa pari minuuttia puoleltaan tai kunnes lihassa on hyvä ruskea väri. Laske lämpö ja jätä liha hautumaan pannulle noin 15 minuutiksi. Liha saa jäädä aavistuksen punaiseksi – mieluummin kuin liian kuivaksi.
Niin ja lopulta perunat. Ne kannattaa laittaa kiehumaan samaan aikaan sienikastikeen kanssa. Pistä kattilallinen vettä levylle kiehumaan. Kiehumista odotellessa voit pestä perunat. Kun vesi kiehuu, lisää vähän merisuolaa ja perunat. Keittoaika riippuu perunoiden koosta mutta yleensä 10 – 20 minuuttia on hyvä. Kun perunat ovat kypsiä, kaada vesi pois ja laita keittiöpyyhe kattilaan perunoiden päälle pitämään perunoita lämpimänä ja imemään niistä kostetutta.
Kun tuota työjärjestystä vielä vähän miettii, niin ensin täytyy lähteä metsään ja löytää ne kanttarellit. Sitten täytyy käydä kaupassa ostamassa kermaa ja possun file. Ja ennen perunoiden keittämistä on otettava kuokka kauniiseen käteen ja nostettava perunat. Samalla voi poimia maalta pari tuoretta sipulia. Lopputulema on yksinkertaisuudessaan herkullinen.
3.9.2015 09:36
Mitäpä sitä hyviä virittämään.. Nyt alkoi tehdä mieli possun sisäfilettä, en ole syönyt sitä aikoihin 🙂
3.9.2015 18:03
Ei kun teurastamaan. TAi kauppaan. Ja näkökulma: kohtele filettä kuin se olisi kampasimpukka! Nopeasti, vähän raa-aksi niin hyvä tulee.