Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Grillattu luomunaudan entrecote

Jätä kommentti

luomuentrecote

Näin loistavaa lihaa ei kannata ylimaustaa. Annat vain luomupihville mahdollisuuden loistaa. Se ei tarvitse muuta sormisuolaa, mustapippuria ja oliiviöljyä. Grillaa kuumilla hiilillä ja nauti hyvän pihviviinin kanssa.

Grillipihvit kahdelle

  • 500 g luomunaudan entrecotepihvejä
  • oliiviöljyä
  • mustapippuria
  • sormisuolaa

Ota liha huoneenlämpöön tuntia ennen grillaamista.

Mausta pihvit ja grillaa kuumalla hiilloksella kaksi minuuttia puoleltaan. Tällä kertaa pihvit olisivat saaneet olla hieman lähempänä hiillosta, niin liha olisi saanut kauniimman rusketuksen. Maku on täysin kohdallaan, kypsyyttä myöten. Medium minus on paras pihvi meidän ruokakunnan makuun!
luomuentrecote-grillattu-kantarellit

Pihvin oheen sopii grillattu kesäkurpitsa, grillatut kesäkurpitsan kukat ja valkosipulivoissa paistettu lehtikaali. Taisin lisäksi paistaa kantarelleja valkosipulin keran. Tein myös valkosipuliperunoita, sillä flunssa kutitteli viikonloppuna kurkussa. Lääkeannostuksesta huolimatta pahulainen pääsi päälle.

Hyvä pihviviini? Makukysymys. Minusta parhaita ovat Candiallen viinit, mutta kellari on päässyt tyhjenemään niistä. Bariccin viinit Montalcinosta ovat myös passeleita. Alkon valikoimasta valitsisin Chianti Classico Borgo Salcetino Lucarello Riserva 2011, ainakin palkkapäivänä.

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s