Näin loistavaa lihaa ei kannata ylimaustaa. Annat vain luomupihville mahdollisuuden loistaa. Se ei tarvitse muuta sormisuolaa, mustapippuria ja oliiviöljyä. Grillaa kuumilla hiilillä ja nauti hyvän pihviviinin kanssa.
Grillipihvit kahdelle
- 500 g luomunaudan entrecotepihvejä
- oliiviöljyä
- mustapippuria
- sormisuolaa
Ota liha huoneenlämpöön tuntia ennen grillaamista.
Mausta pihvit ja grillaa kuumalla hiilloksella kaksi minuuttia puoleltaan. Tällä kertaa pihvit olisivat saaneet olla hieman lähempänä hiillosta, niin liha olisi saanut kauniimman rusketuksen. Maku on täysin kohdallaan, kypsyyttä myöten. Medium minus on paras pihvi meidän ruokakunnan makuun!
Pihvin oheen sopii grillattu kesäkurpitsa, grillatut kesäkurpitsan kukat ja valkosipulivoissa paistettu lehtikaali. Taisin lisäksi paistaa kantarelleja valkosipulin keran. Tein myös valkosipuliperunoita, sillä flunssa kutitteli viikonloppuna kurkussa. Lääkeannostuksesta huolimatta pahulainen pääsi päälle.
Hyvä pihviviini? Makukysymys. Minusta parhaita ovat Candiallen viinit, mutta kellari on päässyt tyhjenemään niistä. Bariccin viinit Montalcinosta ovat myös passeleita. Alkon valikoimasta valitsisin Chianti Classico Borgo Salcetino Lucarello Riserva 2011, ainakin palkkapäivänä.