Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Vasikan rintaa serranon kinkulla

6 kommenttia

vasikan-rintaa-serrano

Katselin ja kääntelin vasikan rintapalaa. Ja pohdin. Mitä tästä nyt tekisi? Kiirekin oli ja ohje hukassa. Annoin googlen avittaman intuition ja jääkaapin sisällön ohjata. Lihasta tuli mehevää ja serranon kinkun suolainen täyteläisyys sopi loistavasti makumaailmaan. Liha muhii uunissa enimmäkseen itsekseen, joten tämä on erinomaista sadonkorjuukiireiden ruokaa.

Ruskistin ja maustoin lihan padassa, laitoin päälle serrannon kinkkua, hieman porkkanoita joukkoon ja nostin padan kuumaan uuniin (260 astetta) ilman kantta.

Puolen tunnin päästä avasin uunin, kaadoin lasillisen valkoviiniä pataan ja laitoin uunin luukun kiinni. Alkoholi kiehahti kuumassa padassa nopeasti, joten avasin varovasti luukun uudelleen ja laitoin padan kannen päälle. Laskin uunin lämmön 180 asteeseen, laitoin kannen päälle ja annoin lihan muhia tunnin verran.

  • 1 kg luutonta vasikan rintaa
  • oliiviöljyä/voita lihan ruskistamiseen
  • 3-4 viipaletta serranon kinkkua
  • 3 kesäporkkanaa tai 1 iso porkkana
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 1 lasillinen valkoviiniä
  • (persiljaa)

vasikan-rintaa-serrano-pata

Hain intuitiota makumaailmaan ja kypsennystapaan useammasta ohjeesta, mutta enimmäkseen creditit kannattaa ohjata Williams-Sonoma.com-sivulle.  Käyttämäni vasikan rinta oli luuttomaksi leikattua, enkä myöskään käyttänyt ohjeesta juurikaan muita aineksia. Jääkaapista löytynyt puolikas serranopaketti oli ehdoton onnenkantamoinen. Tätä teen heti uudelleen kun seuraavan kerran löydän vasikanrintaa!

vasikan-rintaa-serrano1

Mainokset

6 thoughts on “Vasikan rintaa serranon kinkulla

  1. Varsin mehevä eväs! Onneksi nousin juuri ruokapöydästä, muuten olisi tullut nälkä!

  2. Nam! Mitäpä tuohon nyt muuta tarvitsee sanoa 🙂

  3. …niinhän totuus on , että ”vähin eväin” taidolla syntyy loistoruokaa

    • Niin on! Siinä joutuu laittamaan mielikuvituksen liikkeelle. Eikä käy niin, että lisäänpä tätä ja kokeilen tuota… lopputulos ei maistu sitten oikein millekään.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s