Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Rapeaa tryffelikanaa

2 kommenttia

tryffelimaalaislkana

Tässä ohjeessa yhdistyy kaksi perheen omaa klassikkoa, rapeanahkainen kana ja tryffelivoikana. Käytin uuden sadon tryffeleitä, kun niitä yllättäen löytyi jo reippaasti. Naapurin maalaiskanaa saa luuttomana, mutta nahallisena paistileikkeenä. Ujutin nahan alle tryffelilastut ja paistoin kanan uunissa rapeaksi. Sanoinkuvailemattoman ihanaa!

tryffelit-lautasella

  • 600 g maalaiskanan paistileikkeitä
  • 10 g tuoretta tryffeliä (tai 6 nokaretta tryffelivoita)
  • sormisuolaa

Ota kana huoneenlämpöön varttituntia ennen kypsentämistä. Kuivaa pinta hyvin. Rapean nahan salaisuus on laittaa kuivanahkainen kana kylmään uuniin ja sitten vasta uuni päälle.

Pilko tryffelit ohuiksi lastuiksi terävällä veitsellä. Irrota varovasti kana nahka irti toiselta reunalta ja ripottele hieman suolaa sekä asettele muutama lastu nahan alle. Laita nahka takaisin paikoilleen.

tuoreet-kanat-tryffelit

Jos käytät tryffelivoita, anna sen lämmetä notkeaksi ja hiero voi nahan alle.

Nosta paistileikkeet nahkapuoli ylöspäin vuokaan.

Vuoka uuniin ja uuni päälle tavoittelemaan 200 asteen lämpöä. Paistoaika on kanojen paksuudesta riippuen 20-30 minuuttia. Minulla taisi kanat olla reilun puoli tuntia uunissa, sillä päällä oli syksyn ensimmäinen tryffelitohina.

Tuoreen tryffelin tuoksu leijailee jälleen keittiössä. Teini totesi, että tuoksuu kotoisalle. Ei tryffelin omintakeinen aromi ei taida olla kovinkaan monelle Suomessa se kotoisa tuoksu :).

c-tryffelit

Tallenna

Advertisements

2 thoughts on “Rapeaa tryffelikanaa

  1. Juu ei ole ollut tryffelin tuoksua meidän keittiössä, mutta edelleen siitä haaveilen. Kantarellikoiran koulutus sen sijaan on siinä vaiheessa, että lähdetään metsään heti kun siihen tulee sopiva tilaisuus! Mammaa vähän jännittää kuinka meidän käy 🙂

    • Hienoa, eikun maastoon reenaamaan! Reenauskohteetkin nousee kohta. Minä ainakin luota siihen, että kantarellit ja tatit vielä nousee!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s