Ajatus tryffelisinapissa muhitetusta kaniinista on pyörinyt mielessä jo pitkään. Pakastimessa odotti puolikas Urjalan kaniini juuri oikeaa hetkeä. Jääkaapissa odotti puolestaan puolikas purkki tryffelisinappia. Pitkään tryffelikastikkeessa uunissa muhinut kaniini olikin täynnä herkullisen tiivistynyttä makua.
- iso puolikas kaniini tai pieni kokonainen
- oliiviöljyä
- voita (käytin oivariinia)
- suolaa
- mustapippuria
- lasillinen valkoviiniä
- 1 dl tryffelisinappia
- oksa tuoretta rosmariinia
- 2 rkl tuoretta pilkottua persiljaa
- 1 – 1,5 dl kevytkermaa
Sovelsin dijonkaniinin reseptejä, joita ainakin Siskot kokkaa ja Suolaa ja Hunajaa –blogit ovat tehneet.
Pilko kaniini osiin, ohjeen löydät Kaniinia metsästäjän tapaan –reseptistä. Pitkittäin puolikkaana pakastetusta kaniinista leikkaisin tosin fileselän kokonaisena puolikkaana.
Kuumenna uuninkestävässä padassa oliiviöljy ja ruskista kaniininpalat pienissä erissä, suolaa ja pippuroi samalla.
Laita uuni lämpiämään 180 asteeseen.
Laita palat takaisin pataan ja kaada päälle lasillinen valkoviiniä. Anna alkoholin kiehahtaa pois ja samalla kaavi padan pohjasta maut kastikkeeseen. Laita oksa tuoreet yrtit, tryffelisinappi pataan. Laita leivinpaperi padan päälle, kansi paperin päälle ja nosta uuniin. Näin padasta tulee tiivis.
Urjalasta suoraan tuottajalta ostettu kaniini vaati kaksi tuntia kypsentämistä. Ranskalaiset vakuumiin pakatut kaniinit kypsyvät nopeammin, joten jos käytät kaupasta ostettua, tarkkaile aikaa ettei kaniini kypsy kuivaksi.
Seuraavassa vaiheessa voit valita nostatko kaniininpalat padasta ja keität kastikkeen padassa vai kaadatko kastikkeen pannulle ja pidät kaniinin kuumana padassa. Kaada kerma kastikkeen joukkoon, nosta kastike kiehuvaksi. Maista ja tarkista suolaisuus. Anna keittyä hetki kokoon ellei kastike ole kovin suolaista. Kaada kastike kaniinin päälle ja koristele tuoreella persiljalla.
18.9.2015 21:32
Kun sinulla oli onni saada muu kuin vakuumipakattu kani, on pakko kysyä, onko myös tuollaisessa tuoreena pakastetussa vahva tuoksu. Se oli nimittäin minulle aika kova pala.
18.9.2015 22:10
Ensiksi, kiitos Jonna inspiraation vahvistuksesta jota sain kun mietin maistuisiko tryffelisinappi kaniinin kanssa!
Ostin hyvän aikaa sitten kokonaisen kaniinin lähitilalta, joka halkaistiin tuoreena ja pakastettiin. Operaatio ei jättänyt mitään hajumuistoa. Tein toisen puolikkaan viime keväänä ja siitä muistan että kypsennysaikaa piti jatkaa reippaasti noihin ranskalaiskaneihin verrattuna.
Olen käyttänyt usein myös vakuumissa tuotuja tuoreita ranskalaisia? kaniineja, eikä niissäkään ole ollut mitään probleemeja. Mutta kauppahallista ostamani ranskalaiset kaniinit ovat joskus olleet jostain syystä jotenkin hassuja, olen jopa kysellyt niiden alkuperän perään. Niissä oli jotenkin kitkerämpi maku kuin muissa.
Olisikohan lihan hajuongelmassa ollut kyse probleemassa kaniinin ruoassa tai sitten käsittelyongelmasta kylmäketjussa tms?
23.9.2015 22:03
Oi mikä herkku, en ole syönyt kaniiinia pitkään, pitkään aikaan! Meillä on yksi huono kokemus ranskalaisesta vakuumipakatusta yksilöstä, mutta täytyykin tutkailla, löytyisikö kaupahallista tuoretta loikkijaa, kun sinne taas ehtii.
24.9.2015 16:23
Ilmeisesti laatuongelmaa on sitten ollut laajemminkin. Sitä kyllä menee vähäksi aikaa maku jostain aineksesta kun on nähnyt vaivaa hankkia ja laittaa ja sitten siinä on jokin makuvirhe. Minä ole ottanut asiakseni luoda kysyntää kaniinille ja vasikalle ja kauppahallissa kerran lihakauppias nykäisi hihasta että sinä aina kyselet vasikkaa, nyt olisi! Onnistumisen kokemus 🙂