Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Härkäpapuja italialaisittain

Jätä kommentti

favetta1

Ihastuin suuresti härkapavun makuun kun tein papuja valkosipulissa. Kaupassa oli toisenkin kerran noita ihania isoja palkoja. Kouhin härkäpapuja kaksin käsin pussiin ja tyhjensin kaupan laarin. Mielessäni siinsi Sylvi-lehden toimittajan Lähteen Villen vinkkaama eteläitaliailainen papuohje favetta.

  • 700 g härkäpapuja (palkoineen tässä vaiheessa)
  • sormisuolaa
  • 1 iso valkosipulin kynsi
  • pieni oksa tuoretta minttua
  • sormisuolaa
  • oliiviöljyä

harkapavut-paloissaan

Riivi pavut paloista. Kuori pavut leikkaamalla pieni viilto pavun päähän ja irrota kuori. Se vaatii hieman askartelua, mutta hommaan saa nopeasti rutiinin käyntiin. Jossain ohjeissa neuvotaan kuorimaan keitetyt pavut, mutta minähän kuorin ne ennen keittämistä. Haittaaks se?

Keitä pavut kypsäksi, se vie 6-10 minuuttia riippuen papujen koosta ja missä vaiheessa kesää keittelet papuja, alkusadon pavut kypsyvät nopeammin. Näiden papujen palot olivat jo osin mustuneita eli vanhemmasta päästä, joten pavut saivat kiehua täydet 10 minuuttia.

harkapapu

Valuta ja anna hieman jäähtyä.

Laita suola, kuorittu valkosipulin kynsi ja minttu isoon mortteliin ja hiero ne tasaiseksi massaksi. Lisää papuja pienissä erissä ja hiero ne rikki.

Valuta papujen joukkoon norona oliiviöljyä. Hiero öljyä joukkoon kunnes massa notkistuu. Joku muu kenties jatkaisi vielä hetken öljyn lisäämistä, mutta säälin kaloreita ja jätin massan aika kuivaksi. Mutta maku oli todella herkullinen! Söimme tätä tryffelivasikan kanssa ja kauhoin papupyreetä vielä iltapalaksi ruissipsien päälle.

Yksi asia on varmaan: kylvän ensi keväänä härkäpapuja kasvimaalle.

 

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s