Yhdistin sujuvasti suomalaisen perunaviipaleista tehdyn laatikon ja italialaisen jauhelihakastikkeen, kun yhdistelmä alkoi soida suussa ajatuksen tasolla. Bolognese-kastikkeen hauduttamisessa menee yhteensä nelisen tuntia, joten sitä kannattaa aina tehdä kerralla kunnollinen määrä. Voit syödä kastikkeen ensin pastan kanssa, piilottaa seuraavan satsin lasagneen ja kolmannen perunaviipalelaatikkoon. Näin syntyy kolme ruokaa lähes kerralla, pienellä jatkojalostamisella.
Viipaleperunalaatikko bolognese-kastikkeella kahdelle
- 8 isoa perunaa
- sormisuolaa perunoille
- 2 kauhallista valmista bolognese-kastiketta
- raastettua parmesaania
Määrät ovat nyt suuntaa-antavia, katso että perunaa ja kastiketta on makusi mukaan sopivasti suhteessa toisiinsa.
Pese ja viipaloi perunat, kuorineen. Lado vuokaan perunaviipaleita ja bolognesea vuoron perään kerroksiin. Suolaa kevyesti perunaviipaleiden kerros. Laita päällimmäiseksi kerrokseksi perunoita ja raasta päälle parmesaania.
Paista uunissa 200 asteessa noin 45 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä ja saaneet kauniin pinnan.
23.9.2015 21:15
Kasariklassikko viritettynä uudelle vuosituhannelle!
23.9.2015 21:24
Jostain alitajunnasta se kasariklassikko puski esiin, silloin kun en ollut varuillani :).