Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Tryffelimunakas

4 kommenttia

munakas

Munakas on kotimaisen tryffelisesongin parhaita herkkuja. Luomumunista tehty munakas on mehevä ja se kantaa kauniisti tryffelin maun. Munakasaamiaisen voimalla jaksaa myös mönkiä metsässä koirien kanssa kaivamassa uusia tryffeleitä.

Tryffelimunakas yhdelle

  • 2 kananmunaa
  • oliiviöljyä tai voita
  • 1/4 dl kermaa (15%)
  • 2 g kotimaista tryffeliä
  • sormisuolaa
  • mustapippuria

Riko munat kulhoon, ja sekoita haarukalla. Kaada kermaa omantunnon mitalla. Kun en ole kerman suuri ystävä, minulle riittää neljäsosa desiä. Mausta sormisuolalla ja parilla rouhauksella mustapippuria.

Leikkaa tryffeleistä ohuita siivuja veitsellä tai tryffelihöylällä. Pilko puolet tryffeleistä vielä veitsellä hieman pienemmäksi ja sekoita munien joukkoon.

Nyt toimitaan nopeasti! Ota lasta hollille ja laita rasva pannulle. Kuumenna paistinpannu kunnolla kuumaksi. Kaada munat pannulle ja kaavi munakasta ladoilta keskelle. Heiluta pannua samalla. Kun massa hyytyy lopeta haarukoiminen, ellet halua munakokkelia. Laita loput tryffeliviipaleet päälle.

Hivuta munakas pannulta lautaselle ja nauti välittömästi hyvän paahtoleivän kanssa.

Olen tehnyt munakkaan aina tällä viisiin, mutta hitaammalla tahdilla. Somevisiiri Henri Alenin ohje korostaa nopeaakin nopeampaa munakkaan paistamista ja se tuntuu toimivan hyvin.

Mitäs koulukuntaa te olette munakkaan vatkaamisen suhteen? Alen vain rikkoo munat. Rex Stoutin Nero Wolf dekkareissa Wolfin henkilökohtainen kokki vatkaa munakasta puolikin tuntia.

munakas1

 

Mainokset

4 thoughts on “Tryffelimunakas

  1. Mä en voi ymmärtää, että löydätte itse tryffeleitä! Oon kyllä aika vihreä kateudesta. En osaa edes kuvitella miltä tryffeli edes maistuu. 🙂 Värikästä syksyä!

    • Meillä on niin taitavat tryffelikoirat :)! Tryffelihommat onkin aika pitkän oppimisen ja koirankoulutuksen tulos. Värikästä syksyä sinnekin!

  2. Tein tänään elämäni ensimmäisen kunnollisen tryffelimunakkaan tällä ohjeella, enkä malttanut edes kuvata, oli niin hyvää 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s