Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Paistettuja härkäpapuja punasipulin ja vuohenjuuston kera

3 kommenttia

fave2

Kun pääsin härkäpapujen makuun, en voi lopettaa niiden syömistä. Selvästi addiktoivaa!

Ursula Ferrignon härkäpavuissa pehmeän punasipulin makeus, vuohenjuuston suolaisuus ja ripaus paprikajauhetta nostavat pavut ihan uuteen ulottuvuuteen. Helppoa ja herkullista alkupalaa tai lisuketta.

Fave con cipolla rossa e formaggio

  • 500 g härkäpapuja palkoineen
  • 1 pieni punasipuli
  • 50 g vuohenjuustoa
  • oliiviöljyä
  • sormisuolaa
  • mustapippuria
  • paprikajauhetta (käytin savustettua)

IMG_4703-copy

Silvo pavut paloista. Ota terävä veitsi ja tee viilto pavun päähän. Irrota kuori varovasti.

Kokeilin tällä kertaa kaltata härkäpavut keitettynä ja sepäs oli työläämpi rasti. Jos ravintoarvojen vuoksi haluat keittää pavut kuorineen, suosittelen sitten kuorimaan pavut ensin ja keittämään pavut ja kuoret yhdessä, niin saat kuorien maut mukaan. Minä pistin kuoret ja palot kompostiin.

Keitä papuja 10 minuuttia. Kaada pavut siivilään ja valuta hetki.

Papujen kiehuessa kuori ja pilko pieni punasipuli. Paista oliiviöljyssä viisi minuuttia.

Lisää pavut pannulle. Mausta sormisuolalla ja mustapippurilla, sekoita hyvin.

Laita pavut ja sipulit tarjoilulautaselle. Leikkaa vuohenjuustosta ohuita siivuja. Ripottele päälle paprikajauhetta. Käytin savupaprikaa, kun sitä sattui olemaan. Erittäin hyvää tuli!

Ohje on peräisin Ursula Ferrignon Italian kasviskeittiön parhaita –keittokirjasta. Härkäpapuohjeen alussa kerrotaan, että Italiassa näkee keväisin joka kadunkulmassa ”pieniä ukonkäppänöitä, jotka kuluttavan aikaansa syömällä tuoreita härkäpapuja suoraan paloista”.

Mainokset

3 thoughts on “Paistettuja härkäpapuja punasipulin ja vuohenjuuston kera

  1. Ursula Ferrignolla on kivoja kirjoja, meillä on niitä useampi hyllyssä. Pitäisikin taas kerrata, mitä kaikkea niistä löytyy.

    • Olen kanssa tykännyt tuosta! Mitä muuta suosittelet? Onko niitä vielä markkinoilla vai ovat kaikki vanhempaa tuotantoa? Tuo on ainakin ollut jo pidempään meillä.

      • Jutussa mainitsemasi kirjan lisäksi meillä on La Dolce Vita, Simple ways to success italian, Italy sea to sky ja Trattoria. Olen kyllä tykännyt kaikista. Saatavuudesta ei tiedä, nuo ovat kaikki jo hieman vanhempaa tuotantoa (meillä on rajoitettu keittokirjojen ostoa kovasti jo muutama vuosi). Adlibriksessä näytti olevan tuoreitakin teoksia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s