Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Herkulliset gratinoidut sinisimpukat

2 kommenttia

sinisimpukat-gratinoidut

Simpukoita myydään yleensä isompina satseina kuin simpukkapastaan tarvitsee. Se on vaan hyväksi, sillä simpukoista saa seuraavaksi illaksi herkullisen alkupalan. Kannattaa siis kypsentää isompi satsi kerralla pastakastikkeessa.

Sinisimpukat kahdelle alkupalaksi

  • 20 – 25 kpl keitettyjä sinisimpukoita
  • ½ dl vaalean leivän muruja
  • 1,5 rkl oliiviöljyä
  • tuoretta persiljaa
  • 1 valkosipulin kynsi

sinisimpukat1

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Käytä vain keitettäessä avautuneet simpukat. Avaa kuoret kokonaan ja lado uunivuokaan. Täytä myös tyhjä simpukankuoren puolisko simpukalla, näin saat uunivuoan maksimaalisesti käyttöön.

Valmista täyte. Ota kuivahtanutta vaaleaa leipää, mieluiten jyväpatonkia ja raasta tai pilko vajaan viiden sentin pätkä muruiksi. Tykkään gratiinissa mieluummin rouheammista leivänmuruista kuin kovin hienosta korppujauhosta.

Laita murut kuppiin ja sekoita joukkoon pilkottu valkosipuli, persilja ja oliiviöljy. Lisää rippunen suolaa.

Ripottele maustetut leivänmurut simpukoiden päälle ja nosta ylätasolle 200 asteiseen uuniin. Gratinoi nopeasti grillivastuksen alla. Annos on valmis kun murut alkavat saada väriä.

Voit valmistaa samalla tavalla hieta- tai sydänsimpukoita.

Mainokset

2 thoughts on “Herkulliset gratinoidut sinisimpukat

  1. Nam mitä herkkua:)

    • Kiitos! On se! Siellä päin on varmaan simpukkavalikoimaa vaikka vertailla mistä lajista tulee parhaat gratinoidut!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s