Kauppahallin Nygrenille oli tullut tuore satsin lähijärven kuhaa. 14,90 e hintaan sain kuhan suomustettuna ja fileoituna sekä oman kuhani perkeiden lisäksi parin muun kuhan perkeet kalalientä varten. Aika kiva!
Alkoon on jälleen tullut pienessä pullossa kuivahkoa marsalaa. Martinezin marsalassa on sokeria 110 g/l, joten se maistuu kastikkeessa juuri sopivalta, ei liian makealta eikä kuivalta.
Tällä yhtälöllä oli selvää, että kuha saa parmesaanipeiton ja marsalakastikkeen. Näiden kolmen maut kun sopivat niin lempeän hienosti yksiin.
Kuhafileet marsalassa parmesaanilla kahdelle
- 2 isohkoa kuhafilettä
- vehnäjauhoa
- sormisuolaa
- mustapippuria myllystä
- voita
- (1,5 – 2 dl kalalientä)
- 3rkl kuivahkoa marsalaa; jos et käytä kalalientä, laita 1,5 – 2 dl marsalaa
- 3 – 4 rkl raastettua parmesaania
- (tuoretta persiljaa)
- sitruunalohkoja
Laita laakealle lautaselle vehnäjauhoja ja mausta jauhot suolalla ja mustapippurilla myllystä. Jauhota fileet ja ravistele ylimääräinen jauho irti.
Kuumenna voi pannulla ja paista fileet molemmin puolin kauniin ruskeaksi. Laita parmesaaniraaste fileiden päälle, ja laita kansi paistinpannun päälle pariksi minuutiksi, että juusto sulaa.
Lisää kalaliemi ja marsala. Anna nesteen porista hieman, että se keittyy kokoon ja alkoholi haihtuu. Laitoin kannen hetkeksi vielä päälle, että juusto sulaisi loppuun. Käytin tällä kertaa vain marsalaa, sillä kuhaliemi oli vasta aikeissa.
Koristele sitruunalohkolla. Kukin voi makunsa mukaan puristella hieman sitruunaa kalansa päälle. Tuore persilja kruunaa komeuden, meiltä vain persilja puuttui.,
Ohje on peräisin Ihana Italian keittiö –kirjasta, siinä kalana käytetään merianturaa.