Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Pehmeä pastakastike kanasta

2 kommenttia

tagliatelle-con-pollo

Maidossa haudutettua kanaa pastakastikkeeksi? Kyllä, klassinen italialainen Tagliatelle con pollo tehdään maitoon ja tietysti punaviiniin. Maito antaa kanakastikkeelle mukavan pehmeän maun ja koostumuksen, punaviini tuo syvyyttä.

Meillä tätä on tehty vuosia. Niin kanansuikaleista, kokonaisesta tuoreesta maalaiskananpojasta kuin pikaversiona grillibroilerista. Välillä olen tehnyt tagliatellen itse, usein käytän kaupan tuorepastaa, joskus kuivapastaa. Kaikki toimii, ja maistuu vähän erilaiselle. Parasta tulee tietysti jos käytät tuorepastaa ja maalaiskananpoikaa.

Tagliatelle con pollo neljälle

  • 1 kokonainen maalaiskananpoika tai 5-6 rintapalaa
  • 50 g
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 1 sipuli
  • 1 lasillinen maitoa
  • 1 rkl tomaattipyrettä
  • puolikas lihaliemikuutio vesitilkassa
  • ½ lasillista kuivaa punaviiniä (käytän mitä hyvänsä auki olevaa tai Sanzenon laatikkoa)
  • mustapippuria
  • sormisuolaa
  • 400 g kuivaa tagliatellea
  • suolaa keitinveteen
  • parmesaania tarjoiluun

Keittokirjan ohjeessa aloitetaan tagliatellen tekemisestä, mutta oikaisen nyt sen vaiheen yli.

Pilko kokonainen kana tai useampi rintafile 1,5 sentin kokoisiksi kuutioiksi. Pilko sipuli pieneksi.

tagliatelle-con-pollo1

Tällä kertaa grillibroileria, josta tulee nyhtökanamaista. Tuoreesta kanasta tehtynä kastike on pehmeämpää ja kana säilyy kokonaisina paloina. Tomaattipyre oli loppu, joten käytin kirsikkatomaatteja. Ohjetta voi kätevästi varioida arjessa tilanteen mukaan.

Kuumenna öljy ja voi pannulla ja kuullota sipulia. Kun sipulisilppu on kullanväristä lisää kananpalat ja ruskista ne kauttaaltaan. Jos käytät grillibroileria, riittää vähempikin kypsennys, niin tässä vaiheessa kuin myöhemmin.

Kohota lämpötilaa ja lorauta punaviini joukkoon. Kun viini on haihtunut, lisää joukkoon maito ja lihaliemi. Olen käyttänyt tähän itse tehtyä kanalientä, kanaliemikuutioita, lihalientä ja lihaliemikuutioita. Kaikki käy, maku hieman muuttuu.

Suolaa varovasti ja pippuroi.

Anna kastikkeen kiehua hiljaisella lämmöllä varttitunnin verran.

Sekoita tomaattipyre haaleaan vesitilkkaan ja kaada mukaan. Kypsytä kastiketta hetki. Jos kastike kiehuu liikaa kokoon, lisää vähän kuumaa vettä. Maista ja mausta lisää tarpeen mukaan.

Keitä tagliatelle hyvin suolatussa vedessä, valuta ja kaada kastikkeen joukkoon.

Italialaisittain voit noukkia kananpalat erikseen, tarjota liemellä maustetun pasta ensin ja kanan pääruokana uuniperunoiden ja raikkaan salaatin kanssa.

Kanapastan kanssa maistuu kevyt punaviini, vaikka Sanzenon laatikkoviini.

Ohje on peräisin kirjaimellisesti puhki selatusta Italian keittiö –keittokirjasta.

Mainokset

2 thoughts on “Pehmeä pastakastike kanasta

  1. Maidossa kypsentäminen on mulla edelleen kokeilematta vaikka niitä reseptejä olen ties kuinka kauan lueskellut. Taidan ottaa tavoitteeksi että talven aikana pitää jokin versio kokeilla. Mikseipä vaikka tämä!

    • Tuo aikataulu on mukava, eiköhän talven mittaan osu jääkaappiin sekä kanaa että maitoa :). Kerrohan sitten mitä tykkäät yhdistelmästä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s