
Ennätimme syödä nälissämme lähes kaiken savulohipastan suurella ruokahalulla, viimeinen kauhallinen säästyi kuvaan.
Lämminsavustetusta lohesta ja tomaattimurskasta syntyy helposti ja nopeasti herkullista pastakastiketta. Ihanteellinen arki-illan tai kiireisen viikonlopun lounas!
Kolmen hengen savulohikastike pastalle
- 300 g lämminsavulohta
- oliiviöljyä
- 1 punasipuli
- 2 valkosipulin kynttä
- tuoretta basilikaa
- sormisuolaa
- mustapippuria
- 300 g fusillipastaa
Pilko lohi isoiksi paloiksi, poista ruodot.
Pilko punasipuli ja valkosipuli. Paista punasipulia viitisen minuuttia oliiviöljyssä ja lisää valkosipuli. Kuullota vielä hetki. Kaada tomaattimurska pannulle, lisää revitty tuore basilika. Rouhi mukaan mustapippuria.
Laita pastavesi kiehumaan ja keitä pasta ohjeen mukaan al denteksi runsassuolaisessa väljässä vedessä.
Keittele kastiketta sen ajan kuin pastan keittäminen vie. Lisää lohi ja kuumenna kastike jälleen kiehuvaksi. Maista ja mausta tarpeen mukaan sormisuolalla.
Yhdistä kastike ja pasta, nauti välittömästi.