Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Ruusukaalin sielunelämästä ja chorizolla maustettu ruusukaalipannu

2 kommenttia

ruusukaalipannu

Irrotellessani ruusukaalin lehtiä toisistaan pohdin tämän tiukassa nupussa kasvavan kaalin sielunelämää. Useimmiten olen syönyt kamalan makuisia ruusukaaleja. Kerran kuitenkin sain ihan kampuksen työmaaruokalassa hurjan hyviä ruusukaaleja ja se yksin palautti uskoni kasvikseen.

Kun ohjeessa ruusikaaliin yhdistetään chorizo ja manteli, nousevat odotukset jo varsin korkealle. Todellakin, irrallaan paistetut ruusu(kaalin)lehdet yhdistettynä tivakan tuliseen makkaraan ja paahdettuihin pähkinöihin sopivat yksiin maultaan ja tukevat toisiaan kivasti erilaisella koostumuksella.

Aloita lehtien irrottamisesta, sillä ei ole ihan nopein juttu, mutta ei työläin kasvis kuitenkaan. Jos pidän latva-artisokan käsittelyä varsin helppona (kunhan vain tekniikkaan on päässyt sinuiksi), ei ruusukaalikaan lannista minua. Päätin leikata kantaa aina sitä mukaa pois kun lehtien irrottelu kävi hankalaksi sipeltämiseksi.

ruusukaali

Ruusukaalipannu chorizolla ja manteleilla

  • 1 dl manteleita
  • 50 g chorizo-makkaraa
  • oliiviöljyä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • ripaus kuivattua tai tuoretta timjamia
  • 400 g ruusukaalia (käytin vähemmän)
  • 1 tl tai maun mukaan punaviinietikkaa
  • sormisuolaa
  • mustapippuria myllystä

Leikkaa kuiva kanta pois ja poista uloimmat kaksi lehteä, jos ne näyttävät kuivahtaneilta. Sitten ala irrottelemaan lehtiä yksitellen. Kantapuolelta käsin pääsee lehtiin tehokkaimmin käsiksi. Leikkaa lisää kantaa pois kun lehtien vääntely käy hankalaksi. Muut kantaosat kannattaa tietysti laittaa lehtien mukaan paistettavaksi. Lopulta jää jäljelle pieni tiukka nuppu. Halkaise se veitsellä ja pistä paistettavien pinoon. Onko sinulla enemmän kokemusta lajista ja tiedossa kätevämpi tekniikka?

ruusukaalinlehdet

Paahda mantelit kuumalla pannulla. Minulla oli päässyt mantelivarasto vähiin, laitoin joukkoon cashew-pähkinöitä ja saksanpähkinöitä.

Leikkaa chorizosta ohuita viipaleita ja paista ne paistinpannulla rapeiksi.

Ota sillä välin erillinen paistinpannu ja laita oliiviöljy kuumenemaan. Pilko valkosipuli ja tuore timjami (käytin kuivattua) ja paahda pari minuuttia pannulla. Lisää kaalinlehdet ja paista lastalla hämmentäen viitisen minuuttia. Nosta pannu liedeltä ja pirskottele punaviinietikkaa (tai sitruunaa), hämmennä happo nopeasti kaalien joukkoon.

Mausta sormisuolalla ja mustapippurilla.

Yhdistä mantelit ja chorizo kaalinlehtiin ja tarjoile lisukkeena. Tein myös kukkakaalivuokaa ja minusta nämä sopivat mukavasti yksiin, kukkakaalin pehmeys juustokastikkeessa kaipasi jotain potkua sekä rakennetta vastapainoksi. Chorizo, manteli ja lehtikaali toivat sitä sopivasti. Hulluilta päiviltä hamstraamani chorizo oli kohtuullisen tulista, joten kukkakaali pehmensi kivasti poltetta.

ruusukaalipannu1

Ohje on peräisin Fanni ja kaneli –blogista.

 

Advertisements

2 thoughts on “Ruusukaalin sielunelämästä ja chorizolla maustettu ruusukaalipannu

  1. Oi että, meillä ei olla tehty vielä tätä pannua tämän sesongin ruusukaaleista. Täytyy tehdä pian 🙂 Ihanan näköistä. Kiva kuulla, että tykkäsit reseptistä!

    • Kun haku toi framille sun ruusukaalireseptin, tiesin heti että haluan tehdä tätä! Kaikki missä on chorizoa ja mantelia on herkkua!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s