Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

August von Trappe, lähes täydellistä täydellisyyttä (bistrohengessä)

Jätä kommentti

belgialaiset-sinisimpukat

Tyylillä sisustettu August von Trappe on paraatipaikalla Tammerkosken rannalla. Vanhaan punatiilirakennukseen liittyy historiaa, ennen ravintolaa siinä on ehtynyt olla yhtä ja toista, viimeksi Tampereen turisti-info. Hans Välimäen uudehkossa ravintolaan on saatu luotua mukavan aito belgialaisen bistron tunnelma.

Ravintolassa on harvinaisen toimiva akustiikka. Taustalla kuului iloinen puheensorina, mutta kuulin kuitenkin hyvin mitä omassa pöydässä puhuttiin, eikä naapuripöydän jutut tunkeutuneet tajuntaani.

trappe-valot

Alkuun jaoimme sinisimpukat kolmeen pekkaan. Vehnäoluesta tehdystä simpukoiden kastikkeessa oli mukavan raikas ja hieman hapan maku. Klassikkoyhdistelmä Belgian perunat parilla erilaisella majoneesilla katosivat nopeasti nälkäisiin suihin. Kerrassaan herkullinen ja mutkaton aloitus, hyvää bistroruokaa. Tätä simpukkaohjetta kokeilen seuraavaksi kotona.

Lasillinen Schmitgesin rieslingiä sointui kivasti simpukka-annokseen. Viinilista leikittelee viinikielellä hilpeästi – tätä valkkaria luonnehditaan hapokkaaksi nuorikoksi. Nuorikon hapot toimivatkin hyvin vehnäolutkastikkeen kanssa, ja siitä riitti kivasti vastinetta majoneesiin dipatuille belgiperunoille.

belgialainen-porcetta1

Annoskateuden herättänyt porcetta. Porsaankylkeä, karamellisoitua sipulia, minttuisia herneitä ja samettista perunamuusia.

Pääruoaksi valitsin perinteisen tomaattisen lihapadan garbonade flamande. Pitkään haudututet maut olivat kohdallaan, mutta lievä annoskateus iski. Seurueesta kaksi muuta valitsivat porcettan, jossa oli täydellisen täydelliset maut (pöydässä hilpeyttä herättänyttä viinilistan luonnehdintaa lainaten). Pitkään hautunut porsaan kylkirullan kaverina lautasella oli karamellisoitunutta sipulia, pehmeää perunamuussia ja minttuherneitä.

belgilainen-lihapata

Jaoimme libanonilaisen Ksaran punaviinin ja se oli aivan täydellisen täydellistä juuri Porcettan kanssa! Nyt soi suussa, huudahti syöjä.

ksara

Lihapadan kanssa tuli mainion raikas lehtisalaatti ja Belgian perunoita sekä sinappia. En ole sinapin ylin ystävä, mutta kun sitä hieman sekoitti lihapataan alkoi yllättäen myös minun suussani Ksara soimaan.

Pienen odottelun jälkeen jaksoimme vielä jakaa jälkiruoan. Koska oltiin belgialaisessa bistrossa, oli jälkkäri tietysti vohvelia. Sitä ei saanut sentään liekitettynä, kuten se usein Brysselissä tarjoillaan.

vohveli

Ruokalista luonnehti vohveliannosta melkoiseksi sotkuksi, mutta ihanaa sellaista se oli. Herkullista vohvelia, jäätelöä ja tuoreita marjoja, kinuskista kastiketta. Erinomaista espresson kanssa. En pystyisi noin makeaa annosta yksin syömään, mutta muutama lusikallinen marjojen kanssa oli juuri sopiva.

Kolmen ruokalajin (alku ja jälkiruoka jaettuna) ateria viineineen kustansi 60 e henkilöltä. Ei aivan kohtuullisia belgialaisia bistrohintoja. Koska tunnelma on niin onnistunut ja porcetta oli täydellistä täydellisyyttä, on ravintola hintansa väärti. Alkuvaiheessa vierailulla käyneet ovat kommentoineet, ettei ruoka täytä. Meistä annoskoot olivat nyt vallan kohdallaan.

Jos haet mutkatonta tunnelmaa, et kaipaa fine diningia ruualta, mutta olet valmis maksamaan hyvästä bistroruoasta, on tämä sinun paikkasi. Tulen varmasti käymän toistekin, sitä porcettaa on saatava oma lautasellinen!

 

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s