Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Ras el hanout –tasting sekä uunissa paahdetut kasvikset

5 kommenttia

ras-el-hanout

Jokihaka kokkaa –blogin uunissa paahdetuista kasviksista ja chickherneistä on tullut nopeasti meidän perheen arkiruokaa. Kasvikset vaihtelevat, mutta porkkanaa ja kukkakaalia siinä pitää olla. Joskus joukossa on jopa kanaa. Ja aina chickherneitä.

Brysselin reissulla ostamani ras el hanout vain loppui ja tuli suru puseroon. Punnitse ja säästä –hyllystä löytyi kahta ras el hanoutia. Ensimmäistä kertaa konsaan päädyimme tekemään maustetastingiä. Kumpi maistuu paremmalle? Paremmuus määräytyi tässä tapauksessa sillä kumpi oli lähempänä sitä herkullista makumaailmaa, johon olimme jumiutuneet   tottuneet.

Uunissa paahdettuja kasviksia ja chickherneitä Jokihaan tapaan

  • ½ kg porkkanaa
  • ½ kg kukkakaalia
  • muutama peruna
  • 290 g purkki chickherneitä
  • muutama kuorimaton valkosipulin kynsi
  • 1 iso punasipuli tai 2 pientä
  • oliiviöljyä
  • 2 tl ras el hanout
  • tiraus sitruunan mehua
  • ripaus sormisuolaa

rasl-el-hanout-kasvikset

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Pese perunat ja porkkanat. Kuori porkkana, pilko ne sekä perunat suupalan kokoisiksi. Pilko kukkakaali hieman isommiksi biiteiksi, se kun kypsyy nopeammin kuin kovat juurekset. Älä kuori valkosipuleita, sillä niistä vasta herkullisia tulee kun ne muhivat kuoren sisällä pehmeiksi.

Huuhdo kikherneet ja valuta. Laita chikkarit, kasvikset, valkosipulit laakeaan uunivuokaan ja levitä ne ohueksi kerrokseksi. Ripottele tasaisesti ras el hanoutia ja hieman suolaa. Kaada oliiviöljyä ja sekoita hyvin.

Kypsennä reilu puoli tuntia. Voit käännellä kasviksia jos kukkakaali tinkii tummumaan liikaa ennen kuin perunat ja porkkanat kypsyvät. Maista, lisää suolaa tarpeen tullen (maustesekoituksessa on usein jo suolaa)ja purista tiraus sitruunan mehua joukkoon.

Ja tastingin voittaja on…

ras-el-hanoutit

Kumpi ras el hanout oli sitten meistä parempaa? Tastingissä oli Suman Ras-el-Hanout Seasoning ja Alfezin Ras El Hanout Spice Mix. Marokossa jokaisella maustekaupalla on oma sekoituksensa, jotenkin kai kumpikin maistuu ”oikealle”.

Käytännössä tasting tehtiin yksinkertaisesti. Jaoin kasvikset kahteen vuokaan ja maustoin ne eri seoksilla. Ja sitten maisteltiin ja vertailtiin.

Äänet menivät 3-0 äänet Suman mausteseoksekselle. Kaksi maistajista on varsin jumiutunut Brysselin etnisestä kaupasta tuotuun makumaailmaan, kolmannelle mauste oli uusi. Tästä huolimatta olimme kaikki sitä mieltä, että Suman seos oli täyteläisempää ja mukavamman makuista. Vahva suositus siis!

Mainokset

5 thoughts on “Ras el hanout –tasting sekä uunissa paahdetut kasvikset

  1. Hyvä tietää sitten kun Sveitsistä tuomamme hanu loppuu.

  2. Täytyykin hakea tuota suman sekoitusta seuraavaksi. Muistelen että mulla on sitä joskus ollut, mutten ole ihan varma…
    Ainakin suman chinese 5 spice on tuttu!

    • Kiitos vielä kerran loistavasta reseptistä Antti! Mitä hanua sinä olet käyttänyt? Tässä on varmaan parasta se, mihin makumaailmaan on suu rakastunut. Söimme kauan sitten aivan mahtavaa sataykanaa Malesiassa. Suomesta saatavat sataymausteet eivät olleet lähelläkään sitä, ja monen pettymyksen jälkeen en ole palannut satayn äärelle. Ehkä nyt makumuisto on jo haihtunut ja toisaalta etnisten kauppojen ja ihan tavan markettienkin tarjonta laajenutunut.

  3. Ole hyvä vaan, kiva kuulla että resepti on toiminut! Ainakin tuota alfezia ja muistaakseni myös suman maustetta. Muitakin on ollut mutta en kyllä muista merkkejä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s