Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Rapeita ankankoipia kasvispedillä

2 kommenttia

ankankoivet-pata

Laita ankankoivet kypsymään kasvispedille, saat tehtyä yhdessä padassa samalla rapeat koivet ja herkullisessa ankanrasvassa kypsyneet kasvikset. Saat samalla nyt (yhä?) niin muodikkaita ankanrasvalla maustettuja perunoita.

  • 3 ankankoipea
  • mustapippuria
  • suolaa
  • yrttejä (rosmariinia, timjamia)
  • pari valkosipulin kynttä
  • 8 isoa perunaa
  • 1 fenkoli tupsuineen
  • 2-3 porkkanaa

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Mausta koivet suolalla, mustapippurilla ja timjamilla. Pilko kasvikset isohkoiksi paloiksi. Laita kasvikset uunivuoan pohjalle, mausta suolalla ja rosmariinilla. Asettele koivet kasvisten päälle, mausta ja laita kansi pataan ja nosta uuniin. Kypsennä parisen tuntia kunnes liha alkaa irrota hyvin luista. Ota loppuvaiheessa kansi pois, niin voit tarjoilla koivet herkullisen rapean nahan kera.

Rasva koivista sulaa ja maustaa ihanasti kasvispedin. Lusikoi välillä rasvaa koipien päälle ja kääntele samalla kasviksia.

ankankoivet

Minun makuun rasvaa kolmesta koivesta tuli hieman liikaakin, padan padan pohjalle kertyi melkoinen kerros. Kaadoin reilun lorauksen rasvaa pois puolessa välissä (talteen tietysti).

Tarjoa raikkaan salaatin kera. Viiniksi valitsisin ankalle hyvin sopivan pinot noirin. Vanha suosikki ankalle viikunakastikkeessa on Bourhardin pinot noir, mutta siitä puuttui hieman ankankoiville ja ankanrasvaisille kasviksille puuttui tarvittava hapokkuutta. Seuraavan kerran kokeilen tämän kanssa uutta suosikkia Te Kairangan pinot noiria.

Olemme näköjään olleet ihanan ja pätevän Sauvanjyvänen -blogin kanssa samansorttisen ankankoipipadan äärellä, mutta hieman eri lähestymistavalla. Hyvää tulee varmasti kummallakin viisiin.

Advertisements

2 thoughts on “Rapeita ankankoipia kasvispedillä

  1. Herkullista ja helppoa, tätähän voisikin tehdä viikonloppuna. Olkoon vaan muodikkaita tai ei mutta ankanrasvaperunat maistuu aina. 🙂

  2. Ihan parasta kun saa herkkua aikaan helpolla! Kerrohan sitten osuiko teidän makuhermoon!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s