Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Kermassa muhennettua lehtikaalia ja kylmäsavulohta

Jätä kommentti

lehtikaali-lojo

Ihanat ystävät tarjosivat mahtavan päivällisen. Emännän alkupalaksi tekemä muhennettu lehtikaali kylmäsavulohen kera vei kielen mennessään. Halusin tietysti reseptin. Hän oli löytänyt ohjeen jostain netistä, siellä on niitä monta! Enhän minä sitten sinne samaan nettiin löytänyt. Joten sävelsin tämän makumuiston pohjalta. Ja sipulia lisäsin, sillä sipulille allerginen ystäväni oli sen jättänyt pois. Sipulin makeus toimi mainiosti tässä combossa.

Muhennettua lehtikaalia ja kylmäsavulohta alkupalaksi

  • pussillinen lehtikaalia (keräsin kourat täyteen kasvimaalta)
  • oliiviöljyssä
  • 2 salottisipulia
  • 2 valkosipulia
  • 1-2 dl kermaa (15%)
  • 1 dl kasvislientä (käytännössä kukkakaalin keitinvettä)
  • mustapippuria
  • sormisuolaa
  • muutama siivu kylmäsavulohta per syöjä

lehtikaali-lohi

Kuori sipuli ja valkosipuli ja pilko ne pieniksi. Kuullota pannulla sipuli kypsäksi, lisää puolivälissä valkosipuli. Jos sipuli tinkii palamaan, laske lämpöä ja ripottele suolaa. Suola irrottaa sipulista nestettä eikä käry käy niin helposti.

Sipulin kypsyessä huuhdo lehtikaalit, kuivaa ja leikkaa paksu lehtiruoto pois. Pilko vähän pienemmäksi ja lisää pannulle sipulien joukkoon. Paista lehtikaalia muutama minuutti. Mausta mustapippurilla. Lisää kasvisliemi ja puolet kermapurkista. Keitä kokoon. Lisää tarpeen tullen kermaa. Koostumuksessa tavoitteena on kohtuullisen kiinteä muhennos.

Lisää suola, maista ja mausta tarpeen tullen lisää mustapippurilla ja suolalla.

Leikkaa kylmäsavulohesta siivuja, tarjoile lohi lämpimän muhennoksen kanssa.

 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.