Kokonaisen kaniinin kypsentäminen täytettynä pitää lihan mukavan mehevänä. Klassisessa italialaisessa ohjeessa täyte tehdään laardista, korppujauhoista, kaniinin sisälmyksitä ja niihin sekoitettavista mausteista. Olen useimmiten korvannut laardin ja sisälmykset pancettalla, sillä siitä tulee mukavan pieni savuinen maku.
- 1 kaniini
- 50 g parmesaaniraastetta
- 250 g korppujauhoja
- ½ sitruunaa
- 2 valkosipulin kynttä
- 1 nippu persiljaa
- 50 g laardia (käytin pancettaa)
- oliiviöljyä
- 2 munaa
- muskottipähkinää
- kanelia
- suolaa
- vastajauhettua mustapippuria
Huuhtaise kaniini ja poista sisälmykset, mutta voit käyttää maksan ja sydämen täytteeseen tai tehdä maksasta erikseen vaikka terriinin. Minä jätin tällä(kin) kertaa ne täytteestä pois, kun sisäelimet eivät kuulu mun suosikkilistalle. Laitoin pään sekä sisälmykset kompostiin.
Pilko valkosipuli, persilja, raasta sitruunan kuori.
Paista pannulla pancettaa tai pekonia kunnes ne hieman karamellisoituvat. Alkuperäisessä ohjeessa käytetään laardia, ihan siihen ei minullakaan autenttisuuteen pyrkiminen ulotu.
Sekoita kulhossa korppujauhot, parmesaaniraasti, hienoksi pilkottu parmesaani ja persilja sekä puolikkaan sitruunan raastettu kuori. Lisää sekaan pancetta, ruokalusikallinen oliiviöljyä, hyppysellinen kanelia, muskottipähkinää ja mustapippuria. Sekoita joukkoon kananmunat. Ripauta hieman suolaa joukkoon.
Täytä kaniini tällä seoksella. Sido kaniini langalla tai ompele vatsa kiinni. Minä käytin cocktailtikkuja.
Voitele kaniinin pinta oliiviöljyllä ja kypsennä uunissa 180 asteessa ilman kantta noin tunnin. Valele lihaa useaan otteeseen kaniinista irtoavalla nesteellä.
Tarjoile kaniini kuumana. Leikkaa se paloiksi ja tarjoa täytettä palojen päälle.
Viiniksi sopii kevyen hapokas punaviini, kuten hyvä kuulas pinot noir.
Ohje on peräisin aina yhtä luotettavasta Italian keittiö -kirjasta.
1.11.2015 19:05
Minä olen kokannut kaksi kertaa kaniinia, ekalla kerralla jänistin (hih) kunnolla, laitoin rakkaan isäpuolen leikkaamaan lihat kaniinista paellaa varten ja toisella kerralla laitoin eläimen sellaisenaan vuokaan ja haudutin nyhtökaniiniksi Jamie Oliverin neuvoin raguksi. En saattanut sitä päätä oikein katsoa, saati käsitellä… Mutta hyvää kaniini on ja aika usein meidän parhaasta ruokakaupasta kylmätiskistä ranskalaisperäisenä saatavana vakuumissa. Tämä sinun ohjeesi on todella houkuttava!
2.11.2015 10:43
Kaniini on niin hyvää! Mua on varmaan karaissut nuoruuteni lapsuusvuodet maalla, jossa vähän kaikkeen liikkuvaan suhtauduttiin ruokana :D. Hienoa, että nykyään on tarjolla kaniinia ja vasikkaa! Yhteen aikaan pidin sellaista kamppista että aina kysyin onko vasikkaa, onko kaniinia. Tuskinpa se kampanjointi kauppojen valikoimaa laajensi, mutta kauppahallin lihakauppias nykyään huikkaa Nyt olisi sitä vasikkaa :).