Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Pähkinäistä mehevää kuningaskampelaa

1 kommentti

kampela

Kun näin kuningaskampelan kalatiskillä, alkoi makumuistot johdatella kohti pähkinää, voita, sitruunaa…olen jollakin reissullani syönyt pähkinöillä tai manteleilla kuorrutettua litteää kalaa. Netin kaivelu vahvisti muistot, kyllä tämä ihan validi yhdistelmä on. En kuitenkaan muistanut kuinka me-he-vää kampela on ja kuinka kauniisti voissa ruskistettu manteli korostaa kampelan makua.

Kuningaskampelaa kahdelle

  • 2 kuningaskampelan filettä (yhteensä n. 320 g)
  • sormisuolaa
  • mustapippuria myllystä
  • vehnäjauhoja jauhottomiseen
  • nokare voita
  • loraus oliiviöljyä
  • 16 kuorittua mantelia pilkottuna
  • tuoretta persiljaa
  • sitruunan mehua

Pilko mantelit ja persilja. Laita vehnäjauhoja laakealle lautaselle jauhottamiseen.

Kuivaa kampelafileet. Mausta ne molemmin puolin mustapippurilla ja sormisuolalla.

Kuumenna paistinpannulla voi ja oliiviöljy, anna voin ruskistua, laske hieman lämpöä. Jauhota nopeasti kampelafileet molemmin puolin ja nosta pannulle paistumaan. Paista kauniin ruskea pinta ensimmäiselle puolelle. Tähän meni noin 1,5 minuuttia. Käännä ja lisää mantelit pannulle.

Ota ruskea pinta toiselle puolelle ja hämmennä mantelinpaloja voissa. Yhteensä fileet viettivät reilun kolme minuuttia pannulla. Aika riippuu tietysti paistajasta, pannusta, liedestä ja maailmanrauhan tilanteesta.

Purista lopuksi hieman sitruunan mehua pannulle.

kampela1

Aseta kalafileet lämpimille lautasille ja kaavi mantelit fileiden päälle ja kastike tietysti mukaan. Ripottele tuoretta persiljaa päälle. Voit myös laittaa sitruunalohkon lautaselle.

Tarjoa uunilohkoperunoiden ja uunikasvisten kera.

Alsacelainen riesling reserve on omiaan korostamaan kampelan, manteleiden ja voin kaunista liittoa.

Mainokset

One thought on “Pähkinäistä mehevää kuningaskampelaa

  1. Manteli ja kala – täydellinen yhdistelmä…ja tietysti hieman voita! Kuningaskampela on itse asiassa tosi hyvää ja edullista. Jos ei ihan tuoretta kotimaista tiskistä löydy, niin tähän turvaudutaan aina silloin tällöin!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s