Helppo, värikäs ja maukas arkiruoka kanasta italialaiseen tyyliin. Kun käytät valmiiksi pilkottuja luuttomia maalaiskanan paistipaloja, tulee ruoka nopeasti. Väriä lautaselle tuo tomaatti, lämpöä chili.
- 6
maalaiskanan luutonta paistiviipalettaluomubroilerin paistipaloja - oliiviöljyä
- 1 sipuli
- valkosipulinkynsi
- 10 luumutomaattia
- 2 oksaa rosmariiniä
- tuoretta basilikaa
- 1-2 rkl tomaattipurettä
- 1 chili (korvasin tomaattipyreen ja chilin 1 rkl mietoa gochujanigia)
- 3 rkl valkoviiniä
- 4 rkl kanalientä
- sormisuolaa
- mustapippuria
Ruskista broilerin palat kauniin ruskeiksi oliiviöljyssä. Mausta rosmariinilla, valkosipulilla, sormisuolalla ja mustapippurilla. Lisää joukkoon tomaattipyre, kanaliemi ja valkoviini. Minulta oli tomaattipyre päässyt loppumaan, joten korvasin sen gochujangillä (jätin chilin tietysti pois). Maku oli hyvä, mutta kastikkeen koostumus olisi toiminut varmaankin paremmin runsaammalla tomaattipyreellä.
Keitä kastiketta kokoon. Laita kansi päälle jos kastike tuntuu haihtuvan liian nopsaan. Tarkista kanan kypsyys. Koristele rosmariinilla ja basilikalla.
Tarjoa kastike riisin, pastan tai perunan kera.
EDIT 2018: Uutiset maalaiskananpojan tuotantoketjun ja ideologian muutoksista ovat syy miksi olen vaihtanut vanhoihin resepteihin tilalle luomubroilerin :(. Mielummin kallimpaa luomubroileria, harvemmin.
Ohje on peräisin Ihana Italian keittiö –kirjasta.