Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Chilikanaa tomaatillla

Jätä kommentti

chilikanaa

Helppo, värikäs ja maukas arkiruoka kanasta italialaiseen tyyliin. Kun käytät valmiiksi pilkottuja luuttomia maalaiskanan paistipaloja, tulee ruoka nopeasti. Väriä lautaselle tuo tomaatti, lämpöä chili.

  • 6 maalaiskanan luutonta paistiviipaletta
  • oliiviöljyä
  • 1 sipuli
  • valkosipulinkynsi
  • 10 luumutomaattia
  • 2 oksaa rosmariiniä
  • tuoretta basilikaa
  • 1-2 rkl tomaattipurettä
  • 1 chili (korvasin tomaattipyreen ja chilin 1 rkl mietoa gochujanigia)
  • 3 rkl valkoviiniä
  • 4 rkl kanalientä
  • sormisuolaa
  • mustapippuria

Ruskista maalaiskanan palat kauniin ruskeiksi oliiviöljyssä. Mausta rosmariinilla, valkosipulilla, sormisuolalla ja mustapippurilla. Lisää joukkoon tomaattipyre, kanaliemi ja valkoviini. Minulta oli tomaattipyre päässyt loppumaan, joten korvasin sen gochujangillä (jätin chilin tietysti pois). Maku oli hyvä, mutta kastikkeen koostumus olisi toiminut varmaankin paremmin runsaammalla tomaattipyreellä.

Keitä kastiketta kokoon. Laita kansi päälle jos kastike tuntuu haihtuvan liian nopsaan. Tarkista kanan kypsyys. Koristele rosmariinilla ja basilikalla.

Tarjoa kastike riisin, pastan tai perunan kera.

Ohje on peräisin Ihana Italian keittiö –kirjasta.

Tallenna

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s