Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Karamellisoitu sipuli

2 kommenttia

karamellisoitu-sipuli

Karamellisoitu sipuli on ihana lisuke riistalle, riistalinnuille tai haudutetulle lihalle. Karamellisointi korostaa sipulin luontaisen makeaa makua. Pehmeä koostumus antaa mukavaa vastapainoa suutuntumaan, etenkin jos lautasella on rapeapintaísta lihaa tai lintua.

  • 2 keltasipulia
  • 25 g voita
  • 1/2 – 1 rkl ruokosokeria
  • (balsamicoa)
  • sormisuolaa

Kuori ja leikkaa sipulit tasapaksuiksi siivuiksi. Laita pannulle voi sulamaan.

Laita sipuliviipaleet lautaselle ja ripottele sokeri päälle. Pyörittele sokeri sipuleihin. Ohjeen mukainen kokonainen ruokalusikallinen sokeria tuo minulle hieman liian makean vivahteen, vähempi määrä maistuu minusta paremmalle. Voit myös laittaa vastapainoksi hieman balsamicoa, etenkin jos pääruoka kaipaa lisukkeelta myös hieman hapokuutta.

Lisää viipaleet pannulle ja paistele. Kun sipulit alkavat saada väriä, laske lämpöä ja lisää suola. Hauduta rauhassa pehmeäksi ja makeaksi.

Tarjoa riistan, riistalintujen tai pitkään haudutetun lihan kuten vasikanposken ja pastan kanssa. Vasikanposkista tulossa pian tarkempaa speksiä.

Resepti on peräisin uudesta ihastuksestani Koko lihan maku –kirjasta.

Advertisements

2 thoughts on “Karamellisoitu sipuli

  1. Sipuli muodossa missä hyvänsä on mainio lisä, mutta karamellisoitu sipuli on kyllä ehkä se paras muoto! Nam!

    • Sipuli on aivan ehdoton! Sehän tekee pyyteentöntä työtä vähän joka ruoassa, joten on senkin vuoro päästä 15 sekunniksi julkisuuteen :).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s