Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Rustiikkista vasikan poskea, herkkutatteja ja karamellisoitua sipulia

3 kommenttia

vasikan-posket

Pitkään hautunut vasikan poski, karamellisoitu sipuli, täytepasta ja herkkutatti muodostavat mahdottoman herkullisen yhdistelmän. Mausta tulee ihanan koukuttavan monikerroksista, mutta maanläheistä. Ja se kastike, se on tiivistynyttä herkullisuutta!

Kun paistat poskiin lopuksi rapean pinnan, tuo se pehmeiden ainesten vastapainoksi mukavan kiinteän koostumuksen. Poskiliha hajoaa kyllä heti revittävän pehmeäksi kun vain näytät sille haarukkaa.

Koko lihan maku –kirjassa pyöräytetään herkkutateista täytepastan täyte, mutta kotikokki oikaisi tällä kertaa keittämällä kaupan täytepastaa ja paistamalla herkkutatit erikseen lautaselle.

Vasikanposkea neljälle

vasikan-posket-lautanen

Jos teet itse täytepastan, aloita siitä. Pastan tekemiseen tarvitset aikaa, mutta se tietysti palkitsee. Tryffelitäytteen sijaan laita herkkutattipaistos pastatyynyjen täytteeksi.

Laita uuni lämpiämään 150 asteeseen.

Puhdista poskista isoimmat valkoiset rasvakimpaleet. Kalvot hajoavat pitkässä kypsennyksessä, joten niistä ei tarvitse tällä kertaa huolehtia.

Laita posket uunipataan ja pilko joukkoon kuoritut sipulit. Kuori valkosipulit ja lisää pataan. Ripottele kokonaiset mustapippurit päälle ja lisää suola sekä timjami.

Kaada kiehuvaa vettä sen verran että lihat peittyvät. Laita padan päälle folio ja kansi tiiviisti kiinni. Nosta uuniin neljäksi tunniksi.

Karamellisoi sipulit ja hauduta herkkutatit.  Jos teet täytepastaa, lorauta hieman kermaa tattipaistokseen.

Nostele posket pois padasta valumaan siivilään ja laita kastike kiehumaan kokoon, tavoitteena puolet jäljelle. Kastikkeesta tulee mahdottoman hyvää ihan sellaisenaan!

Laita pannulle pieni määrä voita ja paista poskille kauniin ruskea pinta.

Keitä täytepastat.

vasikan-posket-lautanen1

Tarjoiltaessa sipaise poskille kaunis kiilto kastikkeella. Asettele posket, kastike, sipulit, omatekoinen pasta tai kaupan pasta ja herkkutatti lautaselle ja nauti hyvän, hapokkaan punaviinin kanssa. Masin Campiofiorin  ei ollut aivan nappivalinta tälle annokselle, sillä poski lisukkeineen olisi kaivannut hieman enemmän happoja lasiin.

Advertisements

3 thoughts on “Rustiikkista vasikan poskea, herkkutatteja ja karamellisoitua sipulia

  1. Saisiko annoksen? Mulla on nälkä ja ruoka on vasta tuloillaan…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s