Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Voissa paahdetut palsternakat

Jätä kommentti

palsternakka

Olen aina paahtanut palsternakkani oliiviöljyssä. Hyviähän ne ovat, varsin hyväkäytöksisiä ja monipuolisia lisukkeina. Mutta että näin pienellä muutoksella lisukkeesta tulee tähti! Voissa paahdettu palsternakka saa aivan uusia ulottuvuuksia makuunsa: pähkinäisyyttä ja täyteläisyyttä.

  • 1 palsternakka pitkittäin lohkottuna
  • iso nokare voita
  • sormisuolaa

Kuori ja lohko palsternakat pitkittäin. Asettele laakeaan vuokaan, ripottele suola ja lisää niin iso nokare voita kuin tykkäät. Ikuisena rasvapoliisina laitoin keskikokoisen nokareen. Minusta pienempikin määrä maistuu hyvälle, mutta kukin tavallaan.

Kypsennä 175-asteisessa uunissa puolisen tuntia. Kääntele muutamaan kertaan, että voi pääsee tasaisesti kietoutumaan palsternakkoihin.

Tarjoa hitaasti haudutetun lihapadan tai hyvän pihvin kera.

Ohje on peräisin Koko lihan maku –kirjasta, joka on täynnä hyvä reseptejä. Taidan kokata koko kirjan läpi! Ohjeissa on toisinaan hieman tulkinnan varaa sillä joistain ohjeiden kohdista oikaistaan ammattilaisen tyyliin – lukijan vaan pitäisi olla myös ammattilainen, että voisi itsekin oikaista oikein. Tässä ohjeessa on kyllä tarkka määrä voille (50 g), mutta ei palsternakoille.

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s