Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Yrttinen rotukarjan ulkofile

Jätä kommentti

ba-ulkofile-yrteilla

Black Anguksen ulkofilepihvin reunalla on herkullisen näköinen makurasva. Kaupan yrttihyllyssä komeili hentoinen oliiviyrtti. Maistelin kotona oliiviyrttiä sellaisenaan ja päätin laittaa sitä tuoreen rosmariinin ja timjamin kaveriksi pihville.

  • 2 rotunaudan ulkofilepihviä
  • oliiviöljyä
  • tuoretta rosmariiniä
  • tuoretta timjamia
  • tuoretta oliiviyrttiä
  • voita
  • mustapippuria
  • sormisuolaa

Tuntia ennen paistamista pilko puolet yrteistä pieneksi. Hiero oliiviöljyä pihvin pintaan ja ripottele yrtit päälle. Taputtele hellästi mausteet kiinni pihviin. Säästä suolaaminen ja pippuroiminen pannulle tai hetkeä ennen pannua. Anna pihvien lämmetä huoneenlämmössä ja maustua.

Kuumenna paistinpannulla oliiviöljyä ja pieni nokare voita. Kun voin kuohu on laantunut, laita pihvit vuoronperään pannulle. Painele lastalla pihviä pannua vasten että se kypsyy tasaisesta. Suolaa ja pippuroi, käännä ja mausta toinen puoli.

Pihvin kypsyyden voit hakea joko kokeilemalla kypsyyttä sormituntumalla tai uunissa mittarilla. Minä laitoin uunin 225 asteeseen, tyrkkäsin mittarin pihviin ja asetin uunin lämpömittarin tavoittelemaan 50 astetta, jolloin vetäytymisen jälkeen lihasta tulee 65 asteista eli medium miinus –kypsyistä. Uuni hälytti lähes heti kohta, nostin pannu uunista ja kietaisin pihvit folioon 10 minuutiksi.

ba-ulkofile-yrteilla2

Kun liha on vetäytynyt, avaa paketti, laitaa pihvi lämmitetyille lautasille ja ripottele loput yrteistä koristeeksi. Kukin ruokailija voi itse päättää kuinka yrttisenä haluaa pihvinsä nauttia.

Oheen sopii raikas salaatti ja voissa paahdetut palsternakat.

Tarjoa ruokajuomaksi hyvää Chiantia Toscanasta, esimerkiksi Borgo Salcetino Lucarello Riserva 2012.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.