Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Herkulliset paahdetut lakritsimantelit

2 kommenttia

lakumanterit

Rakastan lakritsia ja mantelit ovat ihania. Kun näin Hesarissa tanskalaisten lakumanteleiden ohjeen, marssin heti ostamaan lakritsijauhetta. Olen tehnyt niitä jo jonkin kerran ja joka kerta lisännyt lakujauhetta hieman enemmän.

Tanskalaiset kaupat pursuavat manteleita siihen mittaan, että kokonaisen mantelihyllyn (kyllä, oma hylly!) edessä iskee epätoivo valinnan äärellä. Tähän käytetään kuorimattomia manteleita, sillä lakujauhe imeytyy kuoreen ihanasti. Mutta huomioi varoituksen sana, näihin tulee himo. Tee varmuuden vuoksi tupla-annos!

Lakuiset mantelit

  • 1½ tl vettä
  • ½ tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 3 tl lakritsijauhetta
  • 100 g kuorellisia luomumanteleita

Kuumanna uuni 200 asteeseen. Laita uunipellille leivinpaperi odottamaan.

Laita pieneen kulhoon vesi, suola, sokeri ja puolet lakritsijauheesta. Sekoita ne huolella. Lisää mantelit ja kääntele mausteet manteleihin. Kaada mantelit leivinpaperille, käske ne hajaantumaan.

Paahda manteleita uunissa 7 minuuttia. Nosta pelti uunista ja anna manteleiden hieman jäähtyä. Maista ja lisää loput lakritsijauheesta, ellei mantelit ole jo sopivia sinun makuusi. Kun sekoitat lakujauhetta, on kätevintä ottaa leivinpaperin reunoista kiinni ja heilutella satsia varovasti. Kaada mantelit tarjoiluastiaan.

lakumantelit1

Vielä yksi… ja yksi.

Lakujauheiden vahvuudessa on eroja. Minä käytin Urtekramin luomuista lakritsijuurijauhetta.

Ohje on peräisin Helsingin Sanomista.

 

2 thoughts on “Herkulliset paahdetut lakritsimantelit

  1. Minä rakastan lakritsaa, en juurikaan välitä suklaasta, jäätelöstä, salmiakista mutta lakritsa. Ja mantelit. Ja kuivahedelmät. Ja yleensä pähkinät.
    Tulikin mieleen että vain taivas on rajana ja aion tässä vielä ennen Joulua kokeilla jonkin muun kuin manteleiden maustamista lakritsilla. Oletko tehnyt enemmänkin kokeiluja nimenomaan lakritsijauheen kanssa? Ja jos olet miten ne ovat onnistuneet.

    • Lakritsa on ihanaa ja vetäisin kaikkea sitä tiivistettyä makua lakujauheella maustettuna, ellei sillä olisi ihan konkreettista fyysistä vaikutusta. Mulla alkaa verenpaineet nousemaan, tykytys kuuluu korvissa. Noissa jauheissa kannattaa olla tarkkana, kun niitä on lähes samannimisiä. Toinen sisältää enemmän tykytystä aiheuttavaa tavaraa, en vain näin mobiilisti löydä. En muuten löytänyt kaupoistakaan sitä miedompaa versiota kun viimeksi pengoin lakujauheen himoissani. Mutta oletko kokeillut lakutaateleita? Aivan iha-ni-a, tykytti suonissa tai ei 😅. Ohje löytyy täältä haun kautta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.