Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Herkulliset paahdetut lakritsimantelit

Jätä kommentti

lakumanterit

Rakastan lakritsia ja mantelit ovat ihania. Kun näin Hesarissa tanskalaisten lakumanteleiden ohjeen, marssin heti ostamaan lakritsijauhetta. Olen tehnyt niitä jo jonkin kerran ja joka kerta lisännyt lakujauhetta hieman enemmän.

Tanskalaiset kaupat pursuavat manteleita siihen mittaan, että kokonaisen mantelihyllyn (kyllä, oma hylly!) edessä iskee epätoivo valinnan äärellä. Tähän käytetään kuorimattomia manteleita, sillä lakujauhe imeytyy kuoreen ihanasti. Mutta huomioi varoituksen sana, näihin tulee himo. Tee varmuuden vuoksi tupla-annos!

Lakuiset mantelit

  • 1½ tl vettä
  • ½ tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 3 tl lakritsijauhetta
  • 100 g kuorellisia luomumanteleita

Kuumanna uuni 200 asteeseen. Laita uunipellille leivinpaperi odottamaan.

Laita pieneen kulhoon vesi, suola, sokeri ja puolet lakritsijauheesta. Sekoita ne huolella. Lisää mantelit ja kääntele mausteet manteleihin. Kaada mantelit leivinpaperille, käske ne hajaantumaan.

Paahda manteleita uunissa 7 minuuttia. Nosta pelti uunista ja anna manteleiden hieman jäähtyä. Maista ja lisää loput lakritsijauheesta, ellei mantelit ole jo sopivia sinun makuusi. Kun sekoitat lakujauhetta, on kätevintä ottaa leivinpaperin reunoista kiinni ja heilutella satsia varovasti. Kaada mantelit tarjoiluastiaan.

lakumantelit1

Vielä yksi… ja yksi.

Lakujauheiden vahvuudessa on eroja. Minä käytin Urtekramin luomuista lakritsijuurijauhetta.

Ohje on peräisin Helsingin Sanomista.

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s