Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Kanelinen chorizopasta

Jätä kommentti

kanelichorizopasta

Ihastuin tomaattiseen chorizopastaan kovasti ja osallistuin sillä myös ruokabloggaajien leikkimieliseen pastakilpailuun. Chorizopasta toi jaetun toisen sijan, mistä suuri kiitos kaikille äänestäjille! Samaisessa kisassa Kulinaarimuru –blogi oli myös tehnyt chorizopastaa kanelilla. Ajatus kanelista jäi kieppumaan mieleeni, joten kokeilin sitäkin versiota. Aijai, se on muuten hyvää! Chili kutittelee makuhermoja mukavasti kanelin kanssa yhdessä, mutta tässä pastassa chilin terää pehmentää myös tomaattikastikkeeseen lisätty kerma.

Pitää ostaa lisää chorizoa ja tehdä kumpaakin versiota uudestaan ja uudestaan!

Kanelinen chorizo-pasta

  • 150 g chorizoa
  • 1 sipuli tai 2 shalottisipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • (1/2 punainen chili)
  • 1 tl kanelia
  • 1 tl mietoa savupaprikajauhetta
  • 3 dl tomaattimurskaa
  • 1 – 1,5 dl kermaa (käytin 15 % kermaa)
  • 200 g pastaa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • parmesaania
  • lehtipersiljaa koristeluun

Minun chorizomakkarani oli itsessään sen verran tulista, etten onneksi lisännyt siihen chiliä. Maistele siis chilimakkaraasi ennen maustamista ja säädä tulisuutta omaan makuun. Chiliä voi aina lisätä, mutta ei poistaa.

Poista chorizosta suojakuori ja pilko pieneksi. Laita pannulle muhimaan. Kun rasva alkaa irrota makkarasta lisää kaneli, pilkottu sipuli ja valkosipuli, ja chili mikäli makkarasi kaipaa lisää makua. Kypsennä kunnes sipuli on kuullottunut.

Lisää tomaattimurska ja kerma, nosta kastike hiljaa kiehumaan ja anna tomaattimurskan kypsyä.

Maista. Mausta mustapippurilla ja sormisuolalla. Minä laitoin ensin desin verran kermaa ja maistelin. Chili oli vieläkin terävää minun makuuni, joten lisäsin puoli desiä kermaa. Mausta tuli juuri parahultainen, syvän chilinen, kanelinen mutta pehmeä.

Keitä pasta isossa kattilassa, hyvin suolatussa vedessä pari minuuttia alle al denten. Eli jos fusilli vie 11 minuuttia, keitä 9. Kaada pasta lävikköön ja sekoita kastike pastaan tai pasta kastikkeeseen ja annan makujen tekeytyä liedellä vielä loput kaksi minuuttia.

Raasta parmesaania pastalautasen päälle ja ripauta vielä hieman pilkottua persiljaa.

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s