Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Vinkkejä Thaimaahan (Bangkok & Hua hin)?

Jätä kommentti

mopolla

Saigonissa pääsin mopo-oppaan kyytiin katuruokakierrokselle. Tehdäänkö Bangkokissa vastaavia tuk tukilla?

Joulun jälkeen lento vie Thaimaan lämpöön ja kulinaarielämysten äärelle. Olen tähän mennessä kiertänyt Thaimaan, tuon Aasian Kanarian, kaukaa ja läheltä. Nyt on kuitenkin aika heittää stereotypiat kuusen alle ja ottaa thaisceneä sarvista. Eiköhän Bangkokista ainakin löydy ihan autenttisia thaikeittiöitä ilman suomenkielisiä listoja?

Oletko maistanut jotain erityisen herkullista Bangkokissa tai Hua hinissä? Missä ja mitä? Mitä on ainakin Thaimaassa pakko maistaa? Vinkkaa ravintola, katuruokanurkkaus! Missä on parhaat markkinat? Mitä kaupunginosia kannattaa koluta Bangkokissa?

mustekalan-paistaja

Soulissa kiersin useamman kauppahallin, jotka olivat täynnä katuruokapisteitä. Millä aluieilla Bangkokissa on parhaat mestat?

Bangkokin lisäksi toista kohdetta pohdin ja scouttasin pitkään. Etelään rauhalliselle paratiisisaarelle? Bilesaarelle turkoosin meren äärelle? Liian rauhallista tai liian vauhdikasta. Kulinaarimatkailijan tie vie tuoreiden äyriäisten luvattuun kaupunkiin Hua hiniin.

Thaikeittokirja on ollut hyllyssä jo 20 vuotta. Malesiassa käymisestä on pidempi aika kuin haluan muistakaan. Viime uusi vuosi vaihtui Vietnamissa ja kesäkuussa kävin työmatkalla Soulissa maistelemassa korealaista ruokaa.  Jonkinlainen Aasian keittiöiden koluaminen on selvästi käynnistynyt, enkä saa tarpeekseni niistä mauista.

Ensimmäinen ravintolavaraus on jo tehty. Aasian 7. parhaaksi ravintolaksi (jollain listalla) mainittu Nahm odottaa.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.