Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Perunaiset joulukuuset

Jätä kommentti

kuuset

Törmäsin netissä näiden perunakuusien kuvaan. En osaa päättää ovatko ne söpöjä vai korneja, ehkä molempia samalla. Ainakin rucolalla maustut pottukuuset ovat herkullisia. Voit itse päättää koristavatko nämä kivasti joulupöytää vai tuovatko ne juuri sopivalla tavalla huumoria ja kevennystä jäykkään sukujuhlaan.

Albarelli di patate

  • 400 g perunoita
  • 30 g rucolaa
  • 1 luomumuna
  • nokare voita
  • 4-5 rkl maitoa
  • suolaa
  • mustapippuriä
  • kovaa juustoa (käytin gruyère-juustoa)

Laita uuni kuumenemaan 210 asteeseen.

Tee perunamuussi tavalliseen malliin. Keitä kuoritut perunat suolatussa vedessä. Kun perunat ovat kypsiä, kaada vesi pois ja tömppää perunat muussiksi. Sekoita joukkoon luomumuna ja nokare voita. Lisää maitoa varovasti, ettei muussista tule liian löysää pursotettavaksi.

Pilko rucola ja sekoita muussiin. Mausta parilla rouhauksella mustapippuria. Maista ja lisää sormisuolaa jos muussi kaipaa sitä.

Laita pellille leivinpaperi.

Käytä perunakuusien tekemiseen pursotinta, jossa on isohko teräosa. Täytä pursotin muussilla.

Purista 3-4 senttiä leveä pohja kuuselle ja pohjan päälle kapenevan spiraalin muodossa latva.

Nosta pelti uuniin ja paista 20-25 minuuttia. Kuusen reunat saavat ruskistua sopivasti, mutta varo loppuvaiheessa palamista.

Kun kuuset kypsyvät uunissa, leikkaa juustosta tähtiä. Päädyin tekemään paperista pienen muotin. Juustotähdistä tuli ehkä liian isoja suhteessa kuuseen, joten ensi kerralla pienempi tähtimuotti. Oleellista on joka tapauksessa laittaa yhdestä sakarasta pidempi jalka, että sen saa kiinnitettyä kuuseen.

Anna kuusten jäähtyä hetki. Tee kuusen latvaan reikä grillitikulla tai maustamattomalla hammastikulla. Tökkää tähti ja tarjoile. Koeta pitää pokka tarjoillessa tai ota kaikki irti tilanteesta, jos kaipaat tunnelman keventäjää tai puheenaihetta sukujoulun keskelle.

Ohje on peräisin Odore di Felicita –blogista.

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s