Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Hyvää uutta vuotta Thaimaasta ja 100 000 kävijää!

4 kommenttia

Instagrambest

Tämä uusi vuosi vaihtuu Hua Hinissä, pikkukaupungissa Siaminmeren rannalla. Ilmassa on juhlan tunnetta vuoden vaihteen lisäksi: WordPressin tilasto näyttää ison rajapyykin ylittymistä. 100 000 kävijää vuodessa paukkui tänään juuri sopivasti rikki!! Kiitos kaikille lukijoille, ohjeiden kokeilijoille ja vakivieraille! Tämä ilahduttaa niin suuresti! Ihanaa, että ohjeet ja jutut välillä asian vierestäkin kiinnostavat.

Oen oppinut valtavasti tätä blogia pitäessäni. Ja kuten aina, mitä enemmän oppii, sitä enemmän tajuaa mitä ei vielä osaa, taida eikä hallitse. Jostain ehkä vieläkin vain aavistaa, että en ymmärrä jotain oleellista.

Ilman tätä blogia en olisi varmasti kaivautunut  perehtymään, opettelemaan ja selvittämään niin montaa asiaa. Oppiminen paranee kun on motivaatiota, sehän on pedagogian perusteita. Kun saat positiivista palautetta, innostut lisää.

Menneeseen vuoteen 2015 mahtuu ylä- ja alamäkiä. Monta hienoa ruokahetkeä Vietnamissa, Etelä-Koreassa, Thaimaassa, Turussa ja Tampereella. Vähemmän hienoja hetkiä sen huhtikuun aikana (kulinaarisestikin, vaikkei se ny nii pahaa ollu) kun vietin kuukauden TAYSin eristysosastolla kipukarkeloissa, lääketokkurassa ja antibioottiletkuissa.

Wau, yli 100 000 vuodessa! Se on melkoinen määrä itsenäiselle, mihinkään liittoumaan, rinkiin tai mediaan kuulumattomalle blogille! Kiva kun olette käyneet, tulleet takaisin, tehneet ruokaa näillä ohjeilla ja kertoneet mikä ohjeessa toimi, mikä ei, miten itse teette vastaavan! Kiitos ja kumarrus! Ilman teitä olisin huutavan ääni internetkorvessa ja tämä olisi loppunut jo alkuunsa.

Koska työelämä vähän liippaa bloggausta, on tämä blogi myös hauska hiekkalaatikko kokeilla kaikenlaista mitä töissä ei ehdi tai tohdi. Olen saanut irrotella kun työmaailmassa joutuu olemaan niin asiallinen. Olen ottanut haltuun muutaman somehärpäkkeen, viimeisimpänä perustin blogille Instagram-tilin.

ankkaa-vadelmilla1

Ruokakuvaus onkin ollut tämän harrastuksen isoimpia oppimisen paikkoja. Kyllähän vanha toimittaja osaa kuvata. No ei. Kyseenalaista on sekin osasinko silloinkaan kuvata kun vielä toimittajan hommia mutta tein, mutta lehdessä niitä julkaistiin. Mutta kun ihailen hienoja ruokakuvia, ammattilaisten jälkeä, analysoin ja matkin, saatan oppia lisää.

Opiskellessa ruoka jäähtyy. Ja miten monta kuvatuunausta olenkaan tehnyt, jotka eivät ole päätyneet julki mihinkään. Joko ruoka on ollut pahaa, sitä on pitänyt viritellä tai se on siirretty suoraan huonojen ideoiden koppaan, joko irvistellen syöden tai suoraan kompostiin. Nuoret opiskelijat söivät sitkeän ystävällisesti tryffeli-siika -annostani, joka ei ihan yhtään toiminut.

Onneksi on enemmän niitä onnistumisen hetkiä, jolloin ruoka ja viini soivat suussa. Jolloin kuva onnistuu välittämään maut. Matkoja, jotka johtavat uusien elämysten äärelle. Nytkin kihisen innosta aitojen thaimakujen äärellä.  Ja haaveilen siitä isosta hummerista, jonka aion illalla nauttia rantaravintolassa hyvän viinin kanssa.

Kippis! Kohotan teille maljan!

 

 

 

 

Mainokset

4 thoughts on “Hyvää uutta vuotta Thaimaasta ja 100 000 kävijää!

  1. Hyvää uutta vuotta teillekin! Kiitokset mielenkiintoisista jutuista ja kommenttikeskusteluista molempien blogeissa. Lukemieni ruokablogien lista on viime aikoina lyhentynyt entisestään mutta täällä käyn kyllä lukemassa kaikki tarinat.

  2. Onnea 100 000 saavuttamisesta! 🙂 Kovasti tutulta kuulostavat pohdintasi bloggaamisesta, ruokakuvauksesta ja niiden opettelusta 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.