Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Vasikan kyljyksiä saltimboccaa mukaellen

Jätä kommentti

saltimbocca

Vasikankyljyksiä on nykyään ilahduttavan usein kaupoissa. Vasikkaa katsellessa alkoi suussa soida saltimbocca. Klassinen saltimbocca alla romana tehdään vasikanleikkeistä, päälle tulee parmankinkkua ja väliin sujahtaa salviaa. Salvian maku korostuu minusta liikaa parmankinkun alla, joten korvasin sen tällä kertaa tuoreen rosmariinin tupsulla. Ja kinkuksi löytyi serranoa, joten makumaailma on varsin mukaeltu saltimbocca. Kastikkeeksi sentään lorautin marsalaa.

Vasikan kyljykset kahdelle

  • 2 kyljystä (1,5 cm paksua)
  • 2 parman tai serranon kinkun viipaletta
  • 2 pientä oksaa tuoretta rosmariinia tai salvian lehteä
  • sormisuolaa
  • mustapippuria
  • oliiviöljyä ja voita
  • reilu loraus marsalaa

Ota kyljykset huoneenlämpöön tuntia ennen paistamista.

Mausta liha sormisuolalla ja mustapippurilla. Laita mieleinen yrtti keskelle kyljystä ja peitä liha kinkkuviipaleella. En leikannut kinkkua mitenkään lihan muotoon, kääräisin vain kinkkupeiton kaksinkerroin kyljyksen luun kohdalle.

Kuumenna pannulla keskilämmöllä (sellaisella että liha kuitenkin ruskistuu) voita ja oliiviöljyä. Laita liha ensin ei peitetty puoli alaspäin pannulle. Paista n. 4 minuuttia ja käännä, paista sama aika.

Minulla on uusi Swiss Diamond –pannu jonka kanssa olen joutunut hakemaan kovasti oikeita lämpötiloja. Yllättävän korkealle sain pannun ohjeesta huolimatta nostaa lieden lämmön, että liha alkoi ruskistumaan.

Kun liha on mielestäsi sopivan kypsää, kaada pannulle reilu loraus marsalaa ja anna alkoholin kiehahtaa kastikkeesta pois. Tarjoile ja nauti!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s