Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Kakluunissa grillattu siika persiljaöljyllä

2 kommenttia

siika-persila1

Persiljaöljy antaa mukavan säväyksen grillatulle siialle. Siian halstraaminenkin onnistui lähes sujuvasti kakluunissa. Puolikiloinen siika sopi halsteriin kivasti ja halsteri naftisti kakluuniin. En vain ottanut huomioon, että metalli laajenee kuumuudessa. Halsterin kääntämisen kanssa meinasi tulla kiirus kun se jäikin jumiin. Pienellä päättäväisyydellä halsteri suostui yhteistyöhön ja kala kypsyi viisi minuuttia toisenkin päin.

Halstrattu eli grillattu siika persiljaöljyllä

  • ½ kg siika perattuna ja suomustettuna
  • ½ ruukullinen persiljaa
  • reilu loraus oliiviöljyä
  • suolaa

Leikkaa siian selkäosaan viillot parin sentin välein. Pilko persilja ja sekoita oliiviöljyyn. Laita persiljaöljy kalan viiltoihin ja vatsaan ja anna maustua vartin verran. Minä suolasin samalla kalan, mutta siitä irtosi aika paljon nestettä. Näin pieni kala suolaantuu kyllä jos lisäät suolan juuri ennen grillaamista.

Grillaa kalaa kakluunissa 5 minuuttia puoleltaan. Kesägrillissä saman kokoinen siika kypsyi yhteensä 12 minuutissa. Sähköuunissa kalan kypsentäminen vie hieman pidempään, pitää joskus kokeilla uuniversio myös. Uskoisin, että persiljaöljy antaa kivan vivahteen myös uunissa kypsennettyyn siikaan.

siika-persilja

Selkäevä irtosi helposti, kypsää on kala.

Nyt minun on pakko myöntää, että ajatus persiljaöljyllä maustamisesta syntyi epäluulosta. Kyselin ison kauppaketjun kalatiskillä koska siika on kalastettu.

-Kala on tullut meille eilen.
-Niin, mutta koska se on kalastettu?
-Yleensä kaksi päivää aiemmin.
-Niin, mutta koska tämä siika on uinut?
-Minä käyn takahuoneessa katsomassa… kolme päivää sitten.
-Eli tuossa sähköisellä näytöllä oleva tieto 7 pv sitten ei sitten pidä paikkaansa?
-Tietoa ei ole päivitetty taululle.

Ostin siian kun olin kalan silmiä aikani katsellut, ei ihan kirkkaimmasta päästä, mutta ei sameimmastakaan. Jotenkin epäilys tuoreudesta jäi takaraivoon itämään ja päätin maustaa siian hieman reippaammin, vaikka yleensä pidän siian mausta sellaisenaan.

Kala maistui ihan normaalilta pitkän keskusliikeketjun läpikäyneeltä kalalta. Ei verkosta juuri nostetulta, mutta ei kengänpohjaltakaan, joten eiköhän se kolme päivää pitänyt paikkansa. 12 euron kilohintaan minusta ihan kelpo ostos.

 

Mainokset

2 thoughts on “Kakluunissa grillattu siika persiljaöljyllä

  1. Persiljaöljy sopii varmasti kyllä hyvin kalalle. Kummaa toimintaa tuon kaupan puolesta…

    • Isoissa kaupoissa haasteena voi olla väen vaihtuvuus, sijaisten osaamisen taso jne. Mutta kun tämä on ihan jatkuvaa. Minä kyselen ihan periaatteesta aina koska kala on vielä uinut ja tälläisiä vastauksia saa ihan liian usein…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s