Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Candiallen Chianti Classico ja hevosen file pekonikäärellä

Jätä kommentti

candialle-chianti

Tällä kertaa etsin loistavalle viinille sopivaa kaveria. Posti toi kotiovelle kauan haaveillun paketin, valikoiman Candiallen viinejä. Kauppahallin Laatulihasta valikoitui syvän punaista hevosen pihviä.

Hevosen ulkofile oli niin mureaa, että se tuntui hajoavan ihan sormissa tuoreenakin. Kääräisin fileen pekoniin ja sitaisin pihvin vielä narulla kuosiin.

Candiallen Chianti taasen oli niin hyvää, että sitä kannatti odottaa.

hevonen

Hevosen ulkofilepihvit pekonilla ja yrteillä

  • 400-500 hevosen ulkofilettä kapeasta päästä (kaksi korkeaa pihviä)
  • tuoretta timjamia
  • tuoretta rosmariinia
  • mustapippuria
  • sormisuolaa
  • 4 pekoniviipaletta
  • voita
  • oliiviöljyä

Jos käytät ulkofilettä, valitse pihviksi paksut biitit fileen ohuemmasta päästä.

Ota liha huoneenlämpöön 1-2 h tuntia ennen paistamista. Lämmitä uuni 200 asteeseen ja varaa lähettyville lihalämpömittari.

Voit halutessasi pilkkoa yrtit, minä pistin ne pihvin reunoille ennen pekoniin käärimistä. Muotoilin pehmestä lihasta pyöreän tornin ja kietaisin pekonin pihvin ympärille. Sidoin komeuden narulla kiinni.

Rouhaise pihvien molemmille puolille mustapippuria ja ripottele sormisuolaa, sormien välissä vähän pienennellen kiteitä.

Kuumenna pannulla voin ja oliiviöljyn sekoitusta. Kun voin kuohu on laskeutunut, ruskista pihviä 2 minuuttia puoleltaan. Ota myös pekonikääreelle kaunis ruskistettu pinta.

Koska pihvi on paksu, viimeistele kypsennys uunissa. Laita lämpömittari pihvin keskelle ja nosta pannu uuniin. Aseta mittari hälyttämään 47-49 asteeseen, jos pidät pihvistäsi medium minuuksena, kuten minä.

Kun uuni piippaa saavutetun lämpötilan merkiksi, ota pihvit pois uunista ja pannulta, kääräise folioon ja pyyhkeeseen vartiksi vetäytymään.

Hain pekonilla ratkaisua siihen hieman hassun makuiseen kiekaisuun, joka usein hevosenlihassa on. Aina sitä sivumakua ei ole, johtuisiko se hevosen elintavoista? Idea toimi yllättävästi, sillä sivumaku siirtyi pekoniin ja pekoni antoi pienen savuisen säväyksen pihveille. Pekoni siis itsessään ei niin maistunut hyvälle, mutta pihvi sitäkin paremmalle.

Candialle Chianti Classico on minusta parasta Chiantia mitä löytyy. Tämä on tietysti henkilökohtainen näkemys, niin kuin viinin kanssa aina. Näkemystä on hiottu useamman reissun voimin paikan päällä Toscanan kukkuloilla, vertaillen eri tuottajien Chianteja tastingeissä. Chianti on minulle samalla mitä mitä vaikein alue löytää mieleistä viiniä, mutta samalla kiinnostavin.

Olen käynyt Candialle tilalla, jotenkin aina sellainen viiniä maistuu myös kiinnostavammalle. Mutta toisaalta, harvalta tilalta nousee tällaista kestosuosikkia.

 

 

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s